Zeynep Bastık, Levent Yüksel, Erol Evgin İzmir'de...

İzmir, kültür ve sanat etkinlikleriyle dolu dolu bir haftaya hazırlanıyor. Son dönemlerin parlayan yıldızlarından Zeynep Bastık, 29 Şubat’ta Carnival Venue’de müzikseverlerle olacak. Haftanın bir başka konseri de yılların güçlü ve özgün ismi Levent Yüksel’e ait. Yüksel, 2 Mart’ta İzmir Hiltown AVM’de olacak. Aynı akşam zamanın eskitemediği bir fenomen Erol Evgin de kült şarkılarını hayranlarıyla buluşturacak.

Klasik müzik sevenler için İzmir Devlet Senfoni Orkestrası 1 Mart’ta Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde Gürer Aykal yönetiminde bir konsere hazırlanıyor. Trompet sanatçısı Matthias Höfs’ün katılacağı konserde Hummel’in trompet konçertası, Çaykoskvi’nin Francesca Da Rimini eserleri seslendirilecek.

İzmir Devlet Tiyatrosu 1-2 Mart tarihlerinde Konak Sahnesi’nde Münasebetsiz, Karşıyaka Ragıp Haykır Sahnesi’nde Majestik ve Bornova Bozkurt Kuruç Sahnesi’nde de Hamlet’i oynayacak. Özgür Başkaya da Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde Sokrates’in Savunması’nı sahneleyecek. 

Başak Eğitim Hizmetleri AŞ Genel Direktörü Metin Akyol tarafından tasarlanan, Ames odasından kesik kafa illüzyonuna, uçuran aynadan anamorfoz görüntü aynalarına, illüzyon disklerinden benham disklerine 40 farklı modelden oluşan "World of Illusion Sergisi", İstanbul ve Ankara’dan sonra İzmir’de ziyaretçilerini ağırlıyor. Konak Pier AVM'de 28 Şubat’a kadar açık kalacak World of Illusion'u, bilimin şaşırtıcı gerçeklerini görerek optik illüzyon istasyonlarını interaktif olarak deneyimleme fırsatı yakalayabilmek isteyenler ziyaret edebilir.