Valilik koltuğu minik Eda'da

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda İzmir Valisi Süleyman Elban makamını 10 yaşındaki Eda Arabacı’ya teslim etti.

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda İzmir Valisi Elban’ın yerine Eda Arabacı geçti. Konak Güzelyalı Ortaokulu 5. Sınıf öğrencisi olan 10 yaşındaki Eda’nın ilk talebi kendi okulunda gördükleri gibi diğer okullardaki arkadaşlarının da robotik kodlama eğitimini alabilmesi için yaygınlaştırılması oldu. Taleplerini telefonda Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlanarak kendisi ileten Eda daha sonra Valilik makamında hazırladığı konuşmasını okudu. 

 

“Türkiye yüzyılı bize emanet”

Makamın esas sahibi olan Vali Elban’a teşekkür eden Eda  "Bugün burada 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlamak için toplandık. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bu bayramı bize armağan etmesi ve bizim de Atatürk'ün çocukları olmamızdan dolayı gurur duyuyorum. Türkiye Yüzyılında bize emanet edilen cumhuriyetimizi geliştirmek için çalışıyoruz. Çalışmaya devam edeceğiz. Ayrıca bizleri makamında ağırlayan, makamın asıl sahibi olan Valimize tüm çocuklara adına teşekkür ediyoruz. Bizler vatan bayrak sevgisini ve sorumluluk bilincini değerli öğretmenlerimizden ve sevgili ailelerimizden öğreniyoruz. Bugünün küçükleri, yarının büyükleri olarak bizlere gösterilen değer ve sevgiye layık olmak için gayret göstereceğiz" dedi.

 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz