Laboratuvarda insan embriyosu geliştirildi

İsrailli bilim insanları kök hücre kullanarak, laboratuvarda 14 günlük insan embriyosu geliştirdi. Amaç, insan yaşamının erken dönemlerini anlamak.

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete
Player yükleniyor...
Sperm ve yumurta kullanılmadan 14 günlük embriyo örneği geliştirildi. Weizmann Enstitüsü tarafından yapılan araştırma Nature dergisinde yayınlandı. Bilim insanları embriyonun gelişiminde kök hücre kullandı. Embriyo örneği, laboratuvarda hamilelik testini pozitif gösteren hormonları bile salgıladı. Ayrıca, erken embriyoda ortaya çıkan tüm önemli yapıları taklit eden ilk "tam" embriyo modeli olarak tanımlanıyor.
Embriyo modellerinin amacı, insan yaşamının erken dönemlerini anlamanın etik bir yolunu bulmak. Bu çalışmayla uzmanlar, organların oluşumunun ilk aşamalarını gözlemlemeyi ve genetik hastalıkların nedenini anlamayı hedefliyor. Weizmann Bilim Enstitüsü'nden Profesör Jacob Hanna, "Bu bir kara kutu ve klişe değil, bilgimiz çok sınırlı" diyor. Araştırmacılar, bu embriyo modellerinin hamilelikle sonuçlanmasının etik dışı, yasadışı ve aslında imkansız olacağını vurguluyor.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz