Kök hücre bekleyen çocuklara Avrupa standartlarında sağlık hizmeti

İzmir Gazeteciler Cemiyeti ‘nde KİTVAK basın toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan KİTVAK yöneticileri, JACIE tarafından akredite edildiklerini açıkladı. KİTVAK Yönetim Kurulu Başkanı İklil Ulueren, “ ‘Kök Hücre Nakli’ yoluyla kanser hastası çocuklarımıza Avrupa ve Amerika standartlarında hizmet verilebileceğiz” dedi.

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete

DOLUNAY BATMAZ- ELANUR SARIKAYA/ EGELİ GAZETE- İGC ‘de toplanan KİTVAK (Kemik İliği Transplantasyon ve Onkoloji Merkezi Kurma ve Geliştirme Vakfı) yöneticileri pandemi döneminde resmi açılışlarını yaptıkları Hücre İşleme Merkezi ve birlikte diğer kalite standartlarını tamamladıklarını açıkladı.  Ege Üniversitesi Pediatrik Kök Hücre Nakil Merkezi , geçirdiği denetimlerin sonunda JACIE (Joint Accreditations Committee of ISCT and EBMT) tarafından akredite (onay belgesi ) edildiklerini söyleyen Ulueren, "Avrupa ve Amerika’da bulunan merkezlerle eş değer standartlarda tedavi verebilmenin mutluluğunu yaşıyoruz" diye belirtti.


AVRUPA VE AMERİKA STANDARTLARINDA SAĞLIK HİZMETİ 
Toplantıda konuşan Ulueren, ‘Hücre İşleme Merkezi’ için gerekli tüm altyapı ve yenileme çalışmalarının, cihaz ve yazılım hizmetlerinin Vakıf tarafından karşılandığını belirtti. Projenin pandemi sürecinde 14 ay gibi kısa süre içinde tamamlandığını söyleyen Ulueren, "Yaklaşık 3 milyon liraya mal olan projenin büyük bölümü Norm Holding Onursal Başkanı Nedim Uysal tarafından karşılandı" dedi. Ulueren, "Akreditasyon Belgesi Avrupa ve Amerika’da bulunan merkezlerle eş değer standartlarda" diye konuştu.  


KEMİK İLİĞİ BEKLEYEN ÇOCUKLARA AVRUPA DÜZEYİNDE SAĞLIK HİZMETİ
Ulueren’den sonra söz alan Prof. Dr. Aksoylar, 5 yıldır ekip olarak yapılan kapsamlı çalışmalar ile bu akreditasyona hazırlandıklarını ve bu süreçte KİTVAK’ın katkısının büyük olduğunu söyledi. Aksoylar,"Türkiye’deki 156 Erişkin ve Çocuk Kök Hücre Nakil Merkezi arasında, hazırlık sürecini başarı ile tamamlayan ve JACIE akreditasyonu alan üçüncü merkez" dedi. Dr. Aksoylar “Bu başarı, ekip çalışmasının yanı sıra, sivil toplumla birlikte yol yürümenin bir sonucudur. Hem KİTVAK Yönetim Kurulu’na hem de bu projeye emek veren tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu akreditasyon ile en önemli kazancımız, kemik iliği nakli gereken ülkemiz çocuklarına Avrupa ve dünyanın en iyi merkezleri düzeyinde sağlık hizmeti vermek ve daha çok çocuğumuzu yaşama kazandırmaktır” dedi.   


JACIE Nedir?
JACIE, Uluslararası Hücresel Tedavi Birliği (ISCT) ve Avrupa Kan ve Kemik İliği Nakli Birliği (EBMT)’nin ortak ve dünyadaki tek akreditasyon organıdır.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz