CHP İzmir'de sandık ordusu: 40 bin kişi görev yapacak

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, yerel seçimlere ilişkin seçim koordinasyon merkezi ve sandık güvenliği ile ilgili basın toplantısı yaptı. Aslanoğlu:"40 bin kişilik orduyla İzmir'in sandıklarına sahip çıkacağız. AK Parti bu konu hakkında ne yapıyor merak ediyorum. Hamza Dağ, hala neden mal varlığını açılamıyor?" dedi.

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete

CEMRE YUVARLAK/EGELİ GAZETE- 31 Mart Yerel seçimlerine saatler kala partilerdeki heyecan devam ediyor. İzmir'de Belediye Başkan adayları seçim kampanyalarına devam ederken, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, bugün, CHP İzmir İl seçim Koordinasyon Merkezi'nde seçim güvenliği ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Aslanoğlu,"40 bin kişilik orduyla İzmir'in sandıklarına sahip çıkacağız. AK Parti bu konu hakkında ne yapıyor merak ediyorum. Hamza Dağ, hala neden mal varlığını açıklamıyor?" diye konuştu. 


HAMZA DAĞ MAL VARLIĞINI NE ZAMAN AÇIKLAMAYI DÜŞÜNÜYOR?
Aslanoğlu Hamza Dağ'ın hala mal varlığını açıklamadığını belirterek, "Sosyal medyaadan basın aracılığıyla seslendik Hamza dağ mal varlığını açıklamayı düşünüyor mu ? Bütün politikacılar mal varlığını göreve gelemeden önce açıklamalı görevi bırakırken de açıklamalı. Ankara'da Altınok açıkladı gözlerimiz yerinden çıktı. Hamza dağ'da ondan mı açıklamıyor acaba?" diye konuştu. 


SEÇİMDEKİ TEK BİR OYUN BİLE HEBA OLMAMASI İÇİN TEDBİRLER ALINDI
Aslanoğlu,"Her seçim dönemi öncesinde sizlerle tekrar buluşuyoruz ve İzmir örgütünün aldığı tedbbirleri paylaşıyoruz. Halkımızda seçim güvenliği ile ilgili endişeler oluştu. CHP her zaman tedbir almıştır ve seçimdeki tek bir oyun bile heba olmaması için tedbirleri almıştır. Halkımız gönül rahatlığıyla sandıklara gitmeli ve oy kullanmalı" dedi.


40 BİN KİŞİLİK ORDUYLA İZMİR SANDIKLARI KORUNACAK
 Halkımızın olanakları el veriyorsa heres kendi sandıklarına giderek sandıklara sahip çıkmaları çağrısında bulunuyoruz diyen Aslanoğlu," 1600 Sandığımız var 1654 de okul alanı olarak seçim çevresi alanıımız var. Yaklaşık 40 bin kişilik orduyla İzmir sandıkları koruncak" diye belirtti. 


BÜYÜK BİR ORDU OLARAK SANDIKLARA SAHİP ÇIKACAĞIZ
Sandıklara büyük bir ekiple sahip çıkacaklarını ifade eden Şenol Aslanoğlu, "Sandık son saniye uygulamalarıyla kontrol altında tutulmuyor. Okul sorumlulularmız, bilişiim sorumlulalrımız avukatlarımızla büyük bir ordu olarak sandıklara sahip çıkacağız. Bir önceki dönem 14 mayısta da 28 mayısta da sizlerin yakından takip ettiği gibi anlık veriler paylaşıyoruz ve onlar doğru. Her bölgede bilişim sorumlusu var. Islak imzalı tutanakları siteme giren arkadaşkarımız var sistemimiz üç veriyi kontrol ediyor.  Biz bunları takip ediyoruz" dedi. 


AK PARTİ SANDIK GÜVENLİĞİ İLE İLGİLENMİYOR
AK Parti'nin sandık güvenliği ile ilgili çalışmalarını merak ettiğini söyleyen Aslanoğlu, "5 dakikada hatalı girilen sandık varsa hemen yakalıyoruz ve itirazımızı yapıyoruz.Bizler bu kadar sandık güvenliğinde hassasız ve AK Parti  bu konuyla ilgilenmiyor. Onlar sandıkla ilgili ne yapıyorlar merak ediyoruz" dedi. 


TRAFOYA KEDİ KAÇMASIN DİYE İL BAŞKANLIĞI'NI JENERATÖRLE BESLİYORUZ
Sandık güvenliği için 10.740 sandıkta 21.480 sandık görevlisi olduğunu açıklayan Aslanoğlu, 2007 okul sorumlusu olduğunu 548 kat sorumlusu olduğunu ve 214 eğitim düzenlendiğini açıkladı. Avukatlarında seçim eğitimine katıldığını iletirken 550 avukatın sadece CHP adına avukatlık yapacağını vurguladı. Alo sandık güvenlik hattı oluşturduk. Vatandaşların hatalı gördükleri sandıkları iletmelei için oluşturulmuş olduğunu dile getirdi. "Trafoya kedi kaçmasın diye jeneratörle besliyoruz". dedi.


BİZDE YÜZDE 100 VERİ GİRİŞİ SAĞLANIYOR
Aslanoğlu,"Çok büyük bir bilişim ordumuz var. Bir bilişim okulumuz var herkes katıldı.Biz bu sistemi  bir kere değil bin kere test ediyoruz. Bu akşamda Genel Başkanımız Özgür  Özel'in de takip ettiği son tatbikatımız olacak. Sistemde eksikiklik var mı bunları düzenli olarak kontrol ediyoruz. 47 kez eğitim düzenledik. Bize yüzde 100 veri girişi sağlanıyor. İzmir İl Başkanlığı'nda böyle bir problem hiç yaşamadı. Biz ayrıca her sandık görevlimizi takip ediyoruz. Sabah görevinin başında olup olmadığına dair kontrol ediliyor. Aynı zamanda okul bilişim sorumlularımızda tek tek yoklama alıyor" diye konuştu. 


SANDIKLARIMIZA SAHİP ÇIKARSAK GÖZÜMÜZ DE GÖNLÜMÜZ DE RAHAT OLUR
Aslanoğlu, "39.476 bin kişiyle CHP sahada İzmir'de müşait olmak için başbvuru yapan vatbdaşlarımız var onlaraa rreşekkür ediyoruz. Müşait olmak istiyen her vatandaşımız müşait oluyor. Burada Vatandaşlarımız geçmişte yaşanan trafoya kedi girmesi çöpten oy çıkması ve seçim hileleri nedeniyle vatandaşlar tedirgin oluyorlar. Sosyal medyadan görüyorsunuz Balçova'da Narlıdere'de sandık görevlisinin yerinde olmadığını söylüyor. Bunlar seçmeni sandığa gitmemesi için yapılan şeyler. Şüphe duyan tüm vatandaşlarımız çağrı merkezinden sosyal medyadan bir kez daha takip edilmesi için bize ulaşabilirler. Kendi sandığımıza dikkat edersek gönlümüz de gözümüz de rahat olur" ifadelerini kullandı. 


ÖZGÜR ÖZEL, HAMZA DAĞ'DAN DAHA ÇOK İZMİRLİDİR
Özgür Özel'in İzmir'e sık gelmesi İzmir'de tarışmalara neden olmuştu. Aslanoğlu bu konu hakkında şöyle konuştu:
Genel Başkanımız Özgür Özel'in evi burada Manisa'da ikamet ediyor. Genel Başkanımız çok uzun süredir Ankara'da siyaset yaptığı için kendi bulunduğu ilde devam ettiriyor. Eşide Manisa'da, oraya gelip gidiyor. Bizde kendi prgramlarımıza davet ediyoruz. Manisa'da çok çalışma yürütüldü. Bizim için Manisa çok önemli orayı almak istiyoruz. Cumartesi de Manisa da iftara gelecek. Cumartesi günü Manisa çalışması var bizi kırmayacak ve sabahtan İzmir'e gelmesini arzu ediyoruz. Sayın Genel Başkanımız Özel, Hamza Dağ'dan dan daha çok İzmirlidir.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz