Balbay’dan flaş iddia: Ege Üniversitesi öğrencileri, devamsızlık baskısıyla AK Parti Adayı Dağ’ın katıldığı toplantıya götürüldü

Eski CHP Milletvekili ve Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Mustafa Balbay, Ege Üniversitesi’nde AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ’ın katıldığı ve konuştuğu toplantıya öğrencilerin devamsızlık baskısıyla getirildiğini söyledi.

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete

Eski CHP Milletvekili ve Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Mustafa Balbay, Ege Üniversitesi öğrencilerinin zorla AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ’ın katıldığı ve konuşma yaptığı toplantıya götürüldüğünü iddia etti. Haber Türk TV’de katıldığı programda Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezer Avcı’nın Ege Üniversitesi’nde öğrencilerle buluştuğunu hatırlatan Balbay, “Bu toplantıya öğrencilerin katılması gayet normaldir ve iyidir. Ancak bu toplantıya AKP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ’ın da katılması ve konuşma yaptırılması doğru değildir. Üstelik E.Ü Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak bölümlere gönderdiği mesajda öğrencilerin bu toplantıya katılmaları için izin sayılmalarını gelmeyenlerin ise ‘yok’ sayılmalarını istemiş. Üniversiteye siyaset karıştırılmamalı. Herhangi bir aday öğrencilere konuşma yaptırılmamalı” dedi.

O TOPLANTIYA BAKAN KACIR DA KATILDI

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Ege Üniversitesinde, öğrenci ve akademisyenlerle bir araya geldi.

Ege Üniversitesi Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, İzmir Milletvekilleri, ilk Türk Astronot Alper Gezeravcı, il protokolü, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Programda konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır “İzmir’de Ege Üniversitesinin güzel kampüsünde bulunmaktan mutluluk duyuyorum. Ege Üniversitesi, hem öğrencilerinin niteliği ile hem araştırma kabiliyeti ile TÜBİTAK’ta yürütülen araştırma destekleme programlarında zirvede yer alan araştırma üniversitelerimizden birisi” dedi.

 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz