Tarım alanına kurulmak istenen akaryakıt istasyonuyla ilgili Başkan Soyer’e ulaştıran mektuptaki iddialar mahkemelik oluyor

Urla’da tarım arazisine akaryakıt istasyonu kurulması konusunda İzmir Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu onay verdi. Olayı yerinde inceleyen Çevre Komisyonu üyeleri arazide kavun ekili olduğunu gördü ve tarım arazisi olarak kalmasını istedi. İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Çevre Komisyonu’nun dediğini yaparak akaryakıt istasyonu değil tarım arazisi olarak kalması yönünde karar aldı. Söz konusu karardan sonra arazi sahibinin yazdığı ve AK Partili Meclis Üyelerince İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e iletilen mektupta tartışmalar neden olmuştu. Mektupta İzmir Büyükşehir Belediyesi Çevre Komisyonunda yer alan bir üye ile CHP Urla İlçe Başkanı Hakan Özbadur söz konusu araziyi satın almak istediği iddia edilmişti. Bugün yapılan İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Çevre Komisyonu Üyesi Ertan Certel, konuyla ilgili olarak gerekli hukuki girişimlerde bulunacaklarını açıkladı. Rant uğruna başka yerlerde olduğu gibi Urla’da da sit derecelerinin değiştirilerek enerji santralleri ve maden ocakları yapıldığını hatırlatan Certel, “Bizlere yönelik saldırılara karşı, adalete, hukuka inanan yöneticiler olarak asla yürüdüğümüz yoldan dönmeyeceğiz. İlkesiz şahıslara geçit vermeyeceğiz. Hak, hukuk, adalet anlyışını şiar edinmiş CHP’de siyaset yapmanın haklı gururunu yaşayan yurtseverleriz. Hiçbir baskı bizleri bu yoldan döndüremez. Bu mesnetsiz suçları isnat edenlere karşı açtığımız davalarla hesap vereceğiz. Veremeyeceğimiz hesabımız yoktur.

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete
Player yükleniyor...
Urla’da tarım arazisine akaryakıt istasyonu kurulması konusunda İzmir Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu onay verdi. Olayı yerinde inceleyen Çevre Komisyonu üyeleri arazide kavun ekili olduğunu gördü ve tarım arazisi olarak kalmasını istedi. İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Çevre Komisyonu’nun dediğini yaparak akaryakıt istasyonu değil tarım arazisi olarak kalması yönünde karar aldı. Söz konusu karardan sonra arazi sahibinin yazdığı ve AK Partili Meclis Üyelerince İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e iletilen mektupta tartışmalar neden olmuştu. Mektupta İzmir Büyükşehir Belediyesi Çevre Komisyonunda yer alan bir üye ile CHP Urla İlçe Başkanı Hakan Özbadur söz konusu araziyi satın almak istediği iddia edilmişti. Bugün yapılan İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Çevre Komisyonu Üyesi Ertan Certel, konuyla ilgili olarak gerekli hukuki girişimlerde bulunacaklarını açıkladı. Rant uğruna başka yerlerde olduğu gibi Urla’da da sit derecelerinin değiştirilerek enerji santralleri ve maden ocakları yapıldığını hatırlatan Certel, “Bizlere yönelik saldırılara karşı, adalete, hukuka inanan yöneticiler olarak asla yürüdüğümüz yoldan dönmeyeceğiz. İlkesiz şahıslara geçit vermeyeceğiz. Hak, hukuk, adalet anlyışını şiar edinmiş CHP’de siyaset yapmanın haklı gururunu yaşayan yurtseverleriz. Hiçbir baskı bizleri bu yoldan döndüremez. Bu mesnetsiz suçları isnat edenlere karşı açtığımız davalarla hesap vereceğiz. Veremeyeceğimiz hesabımız yoktur. AK Partili Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe de arsa sahibinin kendilerine ulaştırdıkları mektubu Başkan Soyer’e ilettiklerini belerterek şöyle konuştu: “Biz geçen toplantımızda söz konusu akaryakıt istasyonu ile ilgili görüşlerimizi söyledik. Ama biz kimsenin ismini telaffuz etmedik. Sadece mektup var dedik”    

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz