İzmir'in belediyelerinde büyük teftiş başladı: İçişleri Bakanlığının 30 müfettişi 10 yıllık ihale ve mal alım dosyalarının tamamını teslim aldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerin son 10 yılın en büyük denetimleri başladı. İçişleri Bakanlığının görevlendirdiği 30 müfettiş belediyelerin 2012’den bu yana yaptığı ihale dosyalarını, doğrudan teminleri, mal ve hizmet alım dosyalarını teslim alarak incelemeye başladı.

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete
Player yükleniyor...
MUSTAFA YILMAZ/EGELİ GAZETE-İçişleri Bakanlığı İzmir’deki belediyelerde son 10 yılın en büyük teftişini başlattı. İçişleri Bakanlığının gönderdiği 30 müfettiş dün (13 Haziran pazartesi) belediyelerde teftişe başladı. Müfettişler belediyelerin 2012 yılından bu yana başta ihaleler olmak üzere tüm hareketlerini mercek altına aldı. Tüm müdürlüklerin 10 yıllık dosyalarının tamamı müfettişlerce teslim alındı. Tüm ihale dosyaları, doğrudan teminler, mal ve hizmet alımları incelenmeye başladı. BELEDİYELERDE İZİNLER İPTAL Denetimler nedeniyle başta müdürler ve şefler olmak üzere kritik görevlerde bulunan tüm personelin izinlerinin iptal edildiği öğrenildi. Başta İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri olmak üzere kamu kurumlarında teftiş çalışmaları nedeniyle personelin yoğunluğunun iki katına çıktığı vurgulandı. Belediyelere bağlı kuruluşlarda da dosyaların ele alınacağı belirtildi. Denetimlerin yaklaşık 3 ay süreceği öğrenildi. Denetim raporlarının tamamlanmasının ardından müfettişlerce İçişleri Bakanlığına sunulacağı da ifade edildi. VALİLİK DE DENETLENECEK Denetlenecek kurumlar arasında belediyelerin yanı sıra İzmir Valiliği ve bağlı kurumları da olacak. Denetleme kapsamında hem Valiliğin hem de belediyelerin sadece yakın dönemi değil 2012 yılından beri yaptığı tüm işler ele alınacak.      

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz