İzmir Büyükşehir Belediyesi İYİ Parti Grup Başkan Vekili Sevinç: Belediye binasının yıkım kararını yeniden değerlendirmeliyiz

Mimarlar Odası, İzmir Büyükşehir Belediyesinin Konak Meydanı’ndaki ana binası ile ilgili yıkımın yanlış bir karar olduğunu açıklamıştı. Büyükşehir Belediyesi İYİ Parti Grup Başkan Vekili Kemal Sevinç de konunun yeniden değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete
Player yükleniyor...
Mimarlar Odası, İzmir Büyükşehir Belediyesinin Konak Meydanı’ndaki ana binası ile ilgili yıkımın yanlış bir karar olduğunu açıklamıştı. Büyükşehir Belediyesi İYİ Parti Grup Başkan Vekili Kemal Sevinç de konunun yeniden değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Detaylı raporlarla kamuoyu aydınlatılmalı 30 Ekim’deki deprem sonrası iyi niyetlerle yıkım kararı alındığını hatırlatan Sevinç, “Bu konuya bilimsel meslek odalarından itirazların geldi. Konuyla ilgili detaylı bir araştırma yapılması gerekiyor. Geriye dönük tetkik raporlarına bakmak gerekir. Hasar durumuna bakmak gerekir. Güçlendirme yöntemi daha ekonomik olacaksa bu da düşünülebilir. Ama güçlendirme daha pahalıya mal olacaksa yıkım kararı da olabilir. Bütün bu raporlarla kamuoyunun aydınlatılması gerekir” dedi. 17 Ocak’taki Meclis toplantısında gündeme gelecek İzmir Büyükşehir Belediye Binası’nın kentin simge binalarından biri olduğunu hatırlatan Sevinç şöyle konuştu: “Bu binanın projesi yarışmayla belirlendi. Yapımında İzmir’in değerli mimar ve mühendislerinin imzası var. Bu binada kent için çok önemli, tarihi kararlar alındı. İzmirliye hizmet edildi. Kamuoyuna detaylı raporlarla yeterli bilgi verildikten sonra ne yapılacağına karar verilmelidir. Ben bu konuyla ilgili Meclis toplantısında da konuşma yaptım. Bilgi istedim. Bir sonraki Meclis toplantısında 17 Ocak’ta gerekli bilgilendirme yapılacak.”

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz