Bornovalı minikler toprağa dokundu

Bornova Belediyesi yerel tohumların yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması amacıyla ilçedeki öğrencilere Tohum Çimlendirme Eğitimi veriyor. İlkokul ve anaokulu öğrencilerine yönelik olarak hazırlanan etkinlikte 250 minik, bin adet atalık tohumu toprakla buluşturdu.

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete
Player yükleniyor...

Okullarda düzenlenen atölye çalışmaları kapsamında Bornova Belediyesi’nde görevli ziraat mühendisleri hem ata tohumu hem de çimlendirmenin nasıl olacağını miniklere anlattı. Öğrenciler seçtikleri çeşitli meyve ve sebze tohumlarını verilen saksılarda toprakla buluşturup ilk can suyunu verdi. Eğlenceli geçen etkinliklerde çocuklar kendi ektikleri saksıları evlerine götürüp bakarak yetişme süreçlerini de izleme olanağı bulacak.

Sağlıklı gıdayı geleceğe taşıyoruz

Atalık tohumların geleceğe taşınması için Bornova Belediyesi olarak çalışmalar yaptıklarını belirten Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Yerel tohumlarımıza sahip çıkma adına önemli çalışmalar yapıyoruz. Kayadibi Mahallemizde bir yerel tohum bahçesi oluşturduk. Özellikle sağlıklı gıdalara erişimin giderek zorlaştığı günümüzde geleceğimiz olan çocuklarımızın atalık tohumlarımızı tanıması çok önemli. Bu kapsamda da okullarımızla iş birliği içinde çocuklarımızın toprağa dokunmasını sağlıyoruz. Bu alanda yaptığımız çalışmalarımız devam edecek” dedi.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz