Down Sendromlu doğdu, üniversite bitirip iki yabancı dil öğrenerek yüksek hedeflere ulaştı, kader arkadaşları için dernek kurdu

Down Sendromlu olarak doğan İzmirli Deniz Ayçe Karagöz toplumun tüm ön yargılarını kırarak büyük başarılara imza attı. Üniversite eğitimini tamamlayan ve iki yabancı dil öğrenen ve kader arkadaşları için İzmir Down Sendromu Derneği’nin kurucuları arasında yer alan Karagöz, “Engel, hiçbir zaman engelin kendi olmadı. Lütfen bize engel olmayın” dedi.

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete
Player yükleniyor...
Egeli Gazete-Birkaç yıl önceye kadar sokağa bile çıkmalarına çeşitli engeller konulan Down Sendromlular, her gün elde ettikleri yeni başarı örnekleri ile önlerindeki engelleri aşıyor. Örneklerden biri de İzmir’de yaşayan Deniz Ayçe Karagöz oldu. Down Sendromu ile dünyaya gelen Karagöz, toplumsal önyargılara rağmen Turizm ve Otel İşletmeciliği Meslek Yüksekokulu’ndan mezun oldu. Almanca ve İngilizce öğrendi. Down Sendromluların toplumsal yaşama daha fazla katılabilmesi için oluşturulan İzmir Down Sendromlular Derneği’nin kurucu yönetim kurulunda yer aldı. Engel hiçbir zaman engelin kendisi olmadı “Benim için Down Sendromu nedir? Ben farklı bir şey hissetmiyorum” diyen Deniz Ayçe Karagöz, mücadelesini şu ciümlelerle anlattı: “Biliyorum ki Down Sendromu hakkında düşünmeden hayatıma devam edebilirim. O, günün birinde okumakta olduğum 4 yıllık üniversiteyi bitirmemi, bir daireye sahip olmamı, belki de evlenmemi durduramayacak. Down Sendromlu olmak benim ne yapıp, ne yapamayacağımı belirlemez. Sizlere önerim, Down Sendromlu bireyleri düşleri ve amaçları için cesaretlendirin. Bize saygı gösterin. Engel, hiçibir zaman engelin kendi olmadı. Lütfen bize engel olmayın.” Artı 1 farkla sizin gibiyiz Down Sendromlu bireylerin de sizin gibi normal insanlar olduğunu hatırlatan Karagöz, “Down Sendromlu bir çocukla yaşamak zor olabilir. Fakat bütün çocuklarla yaşamak zor bir iştir. Unutmayın. Tıpkı sizin gibiyiz, artı 1 farkla. Tek fark bazı hayat becerilerinde birazcık ekstra yardıma ihtiyaç duymamızdır” dedi.  

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz