İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Gappi: Uğur Mumcu’nun yaktığı ateşi söndürmeyeceğiz

Bombalı saldırı sonucu hayatını kaybeden Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu’yu aramızdan ayrılışının 30’uncu yılında saygı ve özlemle anıyoruz.

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete
Player yükleniyor...

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi, 24 Ocak 1993'te, Ankara’da evinin önünde otomobiline yerleştirilen bombanın patlamasıyla hayatını kaybeden Gazeteci -Yazar Uğur Mumcu  suikastinde; planlayıcıların, azmettiricilerin ve bombayı koyan tetikçilerin, aradan geçen 30 yılda ortaya çıkarılamadığını belirterek şunları söyledi:

“Demokrasinin, insan haklarının, hukukun üstünlüğünün ve laikliğin yılmaz savunucusu Uğur Mumcu’nun hain bir saldırı ile aramızdan ayrılışının üstünden 30 yıl geçti. Failler ortaya çıkarılamadı. Ne yazık ki, bu ayıp hala devam ediyor.

Uğur Mumcu, Türk basının en cesur kalemlerindendi. Yayımladığı araştırma dosyaları, köşe yazıları ve kitaplarıyla, gerçekleri halka aktardı. Cumhuriyet ve aydınlanma karşıtı tüm odakların üzerine korkmadan gitti. Yolsuzlukların, haksızlıkların ortaya çıkarılması için Cumhuriyet gazetesindeki köşesinde yılmadan, korkmadan yazmaya devam etti. Mustafa Kemal Atatürk'ün ilkelerinin halka anlatılmasında büyük çaba gösterdi. Ancak bundan rahatsızlık duyan çıkar odakları onu bizden kopardı.”

Gappi mesajını şöyle noktaladı: “Ülkemizde laik, tam bağımsız Türkiye mücadelesi veren onlarca aydınımız susturulmak için katledildi. 30 yıl önce bizden alınan Uğur Mumcu da, gerçeğin halka iletilmesi, yolsuzlukların, haksızlıkların bilinmesi için kalemini kılıç gibi kullandı. Faili meçhul cinayetlerle yaşamdan kopartılan Uğur Mumcu ve basın şehitlerimizi unutmayacağız. Onların verdiği özgürlük, laiklik, bağımsızlık mücadelesini sürdüreceğiz. Aydınlanma yolundaki tüm emekleri için Uğur Mumcu'yu ve basın şehitlerimizi saygı ve özlemle anıyoruz.”

İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin paydaş olduğu etkinlikler şöyle; 

30 yıl önce evinin önünde uğradığı bombalı suikast sonucu aramızdan ayrılan, Türkiye’nin en önemli kalemlerinden Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu, İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin de paydaşı olduğu farklı etkinliklerle anılacak.  

  • Karabağlar Belediyesi ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin iş birliğiyle Türk basınının kırılmaz kalemi Mumcu için ilk tören, katledildiği gün olan 24 Ocak‘ta Üçyol Uğur Mumcu Parkı’ndaki anıtı önünde gerçekleştirilecek. Saat 11.00’de başlayacak törende konuşmalar yapılacak, anıtına kırmızı karanfiller bırakılacak. 
  • Bayraklı’da İzmirli gazeteciler Mumcu’yu anlatacak 

Bayraklı Belediyesi tarafından 24 Ocak Salı günü düzenlenen söyleşide İzmirli gazeteciler Mumcu’yu anlatacak. Moderatörlüğünü İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi’nin üstlendiği söyleşide Yeni Bakış Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Emin Varol, İlkses Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Erdal Erek, 9 Eylül Gazetesi Yayın Koordinatörü Mutlu Yılmaz, İZ Gazete Genel Yayın Yönetmeni Ümit Kartal, Yenigün Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Dirik, Ege Telgraf Gazetesi Haber Müdürü Hakan Serbest konuşmacı olarak yer alacak. Söyleşi, Osmangazi Hizmet Binası Konferans Salonu’nda saat 19.00’da gerçekleşecek.

  • Karabağlar’da gerçekleştirilecek diğer etkinlik ise 25 Ocak Çarşamba günü, “Uğur Mumcu’nun İzinde Bugün” başlıklı söyleşi olacak. Etkinlik, Yıldız Kenter Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Saat 16.00’da başlayacak ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi’nin moderatörlüğünü yapacağı söyleşide, gazeteci yazar Orhan Bursalı ve Işık Kansu, Mumcu’yu anlatacak. 
 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz