Erdoğan açıkladı: Hafta sonu kesintisiz, hafta içi 21.00 ile 05.00 arasında sokak kısıtlaması, 65 yaş üstü ve 20 yaş altına toplu taşım aracı yasağı geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bakanlar Kurul toplantısı sonrası yeni Koronavirüs tedbirlerini açıkladı. Erdoğan, “Cuma günü saat 21.00’den pazartesi sabah 05.00’e kadar, hafta içi ise 21.00 ile 05.00 arasında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. 65 yaş üste ve 20 yaş altı toplu taşım araçlarını kullanamayacak. Evlerde gün taziye, mevlüt ve yılbaşı kutlaması gibi insanların bir araya geleceği etkinlikler olmayacak. Cenaze namazları ve nikahlara 30 kişi katılabilecek. Hamam, yüzme havuzu, lunapark gibi yerler faaliyetlerine ara verecek. Zorunlu hizmetler dışında kamu kuruluşlarının mesai saatleri 10.00 ile 16.00 saatleri arasında olacak. Alışveriş merkezlerine HES kodu ile girilecek. Ana sınıfları da faaliyetlerine ara verecek” dedi. Erdoğan, sokağa çıkma kısıtlamalarının salı akşamından itibaren uygulanmaya başlanacağını ifade etti.

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete
Player yükleniyor...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bakanlar Kurul toplantısı sonrası yeni Koronavirüs tedbirlerini açıkladı. Erdoğan, “Cuma günü saat 21.00’den pazartesi sabah 05.00’e kadar, hafta içi ise 21.00 ile 05.00 arasında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. 65 yaş üste ve 20 yaş altı toplu taşım araçlarını kullanamayacak. Evlerde gün taziye, mevlüt ve yılbaşı kutlaması gibi insanların bir araya geleceği etkinlikler olmayacak. Cenaze namazları ve nikahlara 30 kişi katılabilecek. Hamam, yüzme havuzu, lunapark gibi yerler faaliyetlerine ara verecek. Zorunlu hizmetler dışında kamu kuruluşlarının mesai saatleri 10.00 ile 16.00 saatleri arasında olacak. Alışveriş merkezlerine HES kodu ile girilecek. Ana sınıfları da faaliyetlerine ara verecek” dedi. Erdoğan, sokağa çıkma kısıtlamalarının salı akşamından itibaren uygulanmaya başlanacağını ifade etti. 50 milyon doz aşı siparişi verildi Dünyanın her yerinde tırmanışa geçen salgın maalesef ülkemizde de etkili olduğunu vurgulayan Erdoğan şu bilgileri verdi: “ Vaka saylarının 30 bine dayanmış olması hepimizin daha dikkatli ve sabırlı olmasını gerektiriyor. Tedbirlerin getirdiği biliyoruz. İnsan hareketlerini en aza indirmek dışında bir çare bulunmuyor. Temizlik, maske, mesafe kurallarına en sıkı şekilde riayet etmelerini istiyoruz. Salgın tedbirlerine de harfiyen uyulmasını bekliyoruz. Salgın bitene kadar kalabalığa karışmamalarını istiyoruz. En etkili tedbir kendimizi korumaktır. Sevdiklerimiz için üzerimize düşen fedakarlıklarını yapmak mecburiyetindeyiz. Mevsim itibariyle grip hastalığının da artması sağlık çalışanlarımızın yükün arttırdı. 83 milyon hep birlikte seferberlik ruhu ile hareket etmemiz gerekiyor. Allah’ın izniyle bu salgının da üstünden geleceğiz.  İlk etapta 50 milyon dozluk bir aşı anlaşması yaptık. Vatandaşlarımız ücret ödemeden ulaşacak. Önümüzdeki aydan itibaren sağlık çalışanlarından başlayıp aşıları yapacağız.”  

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz