Bakan Koca: Açık havada maske zorunluluğu kalktı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu sonrası açıklama yaptı. Koca, açık havada maske takma zorunluluğunun kalktığını açıkladı.

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete
Player yükleniyor...
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu sonrası açıklama yaptı. Koca, açık havada maske takma zorunluluğunun kalktığını açıkladı. Koca, HES kodu uygulamasının da kaldırıldığını bildirdi. Koca, “Bundan sonra açık havada maske kullanmak zorunda değiliz. Kapalı ortamlarda da havalandırma yeterliyse ve mesafe kurallarına uyum gösteriliyorsa maske şartı olmayacak” dedi.
Bakan Koca'nın açıklamalarından satırbaşları: ''Huzurlarınızdaki kişi 2 yıl boyunca size kısıtlama ısrarında bulunan kişidir, şimdiyse "her şeyi gözden geçirme zamanı" geldi diyor'' 'Salgının ciddiyetini kavrayan ilk ülkelerden biri olduk' “Covid 19 ile mücadelemiz bundan böyle aşıyla verilecek.” “Bundan sonra açık havada maske kullanmak zorunda değiliz.” “Hes kodu uygulaması kaldırıldı. Hastalık belirtisi olmayan kişilerden test istenmeyecek.” “Kapalı ortamda havalandırma yeterli ise maske şart değil.” “Okullarda iki Kovid-19 vakası çıkması halinde 'sınıfların kapatılması' şeklindeki uygulamaya artık gerek görülmemektedir.” "Son bir ayda vefat eden vatandaşlarımızın yüzde 8'inin hiçbir ek hastalığı yok"

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz