Sağlık Bakanı Koca’dan İzmir için kritik bilgiler: Türkiye’de temaslılar 15 saat içinde taranırken, İzmir’de 19 saati buluyor

İncelemelerde bulunmak üzere İzmir’e gelen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca salgınla ilgili önemli bilgiler verdi. Koca Türkiye’de temaslıların 15 saat içinde tarandığını, İzmir’de 19 saati bulduğunu belirterek, “Bu süreyi İzmir’de önce 15 saat daha sonra da 12 saate indirmek için çalışma yürütüyoruz” dedi.

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete
Player yükleniyor...
İzmir’de incelemelerde bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca kentteki salgın verileri ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Koca, Türkiye genelinde temaslıların taraması 15 saat içinde yapılırken İzmir’de 19 saat aldığını hatırlatarak, “Bunu ilk etapta 15, daha da sonra da 12 saate düşürmek için çalışma başlattık. İzmir’de 445 filyasyon ekibimiz sahada çalışıyor. Her ekip 3 kişiden oluşuyor. Her aman altını çiziyorum. Temaslıları ne kadar erken tecrit edebilirsek salgın kontrolünde o kadar başarılı oluruz. Türkiye dünyada filyasyonu en iyi yapan ülke. İzmir’de de bu deneyimimizi yoğun şekilde saha sürdük ve önümüzdeki günlerde etksini görmeyi umuyoruz” dedi. Bir ay önceye kadar İzmir’de yüzde 42 oranında vaka artışı vardı İzmir’in bir ay öncesine kadar yüzde 42 vaka artışı görüldüğünü vurgulayan Bakan Koca şu bilgileri verdi: “Hızlı ve etkili müdahale ile bu artışı kontrol altına aldık. Son bir haftada yüzde 10’lara kadar indirdiğimizi söylemek istiyorum. Bir hafta sonra stabil hale geleceğini bekliyoruz. Son dönemde İzmir’de zatürre oranı yüzde 8.2’den yüzde 4.9’a düştü. Yüzde 40 oranında düşüş sağlandı. Alacağımız tedbirlerle hasta sayısını ve hastane yükümüzü her geçen gün azaltmayı hedefliyoruz.  

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz