İzmir Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Gökhan Özdemir açıkladı: Kuduza bağlı insan ölümleri var    

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete
Player yükleniyor...
   

İzmir Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Gökhan Özdemir açıkladı

 

 Kuduza bağlı insan ölümleri var

 

 

 

 

Dünya Veteriner Hekimler Günü nedeniyle açıklamalarda bulunan İzmir Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Gökhan Özdemir çarpıcı açıklamalarda bulundu. Özdemir, “Ülkemizde sıklıkla yaşanan gıda zehirlenmeleri, gıdalarda yapılan sahtecilik, büyükbaş hayvanlarda görülen zoonozlarda artış, halen kuduza bağlı insan ölümlerinin olması, antibiyotik ve ilaç kalıntılarına dair yaşanan sorunlar yasalarda Veteriner Hekimliği uygulamalarının yanlış düzenlenmesinin sonucudur” dedi.

 

Özdemir şöyle konuştu: “Tüm dünyada Veteriner Hekimler tarafından yapılan mesleki faaliyetler ülkemizde de pek çok meslektaşımız tarafından başarı ile uygulanmaktadır. Ancak bizler Veteriner Hekimler olarak dünya standartlarını mesleki uygulamalarda yakalamış olsak da ülkemizde meslektaşlarımıza verilen haklar ne yazık ki aynı oranda ilerlememiştir. Mesleki özlük haklarımız dışında, mesleğimizi ilgilendiren konulardaki yasal düzenlemeler de günden güne başta halk sağlığına yönelik çalışmalarımız olmak üzere ne yazık ki kötüye gitmektedir.

Ülkemizde sıklıkla yaşanan gıda zehirlenmeleri, gıdalarda yapılan sahtecilik, büyükbaş hayvanlarda görülen zoonozlarda artış, halen kuduza bağlı insan ölümlerinin olması, antibiyotik ve ilaç kalıntılarına dair yaşanan sorunlar yasalarda Veteriner Hekimliği uygulamalarının yanlış düzenlenmesinin sonucudur. Yine yaşam hakkının özüne aykırı sahipli sahipsiz hayvanlara farklı muameleye neden olan yasalar, hayvanların mal olarak görülmesinden kaynaklanan hayvan hakları, refahı ve sağlığına gereken önemin verilmemesi ve duyarsızlık mesleğimizi her gün daha da aşağıya çekmektedir.”

 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz