COVİD testinde fahiş fiyat dayatması: Bakanlığın tarifesi üç kat aşılıyor, 170 liranın  üzerindeki ödemeler geri alınabilir

Vatandaştan COVİD-19 testi için 250 liradan başlayan ücretler istenirken, bu fahiş fiyatların Sağlık Bakanlığı tarifesine aykırı olduğu ortaya çıktı. İzmir Tabip Odası Üyesi Dr. Ergün Demir, “Sağlık Bakanlığı Sosyal Güvenlik Uygulamaları Daire Başkanlığının 1 Haziran 2021 tarihinden itibaren geçeri olan fiyat tarifesinde açıkça belirtilmiş. COVİD testi için özel hastanelerde en fazla 170 lira ücret alınabilir. Kamu hastanelerinde ise ücret alınamaz. Bu fiyatların üzerinde ödeme yapan vatandaşlarımız itiraz dilekçesi ile ödedikleri paraları geri alabilirler” dedi.

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete
Player yükleniyor...
COVİ19 testi yaptıran binlerce vatandaşa fahiş fiyat uygulandığı ortaya çıktı. Sağlık Bakanlığının yayınladığı hizmet tarifesinde COVİd-19 testi için en fazla 170 lira alınabileceği belirtiliyor. Oysa İzmir’de özel hastanelerde bu test için yurttaşlardan en az 250 lira isteniyor. Egeli Gazete’nin dün yayınladığı haberde Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde COVİD-19 testi için bir vatandaştan 512 lira alındığının da belgeleri yayınlandı. COVİD-19 nedeniyle test yaptırmak zorunda olan vatandaştan, Sağlık Bakanlığının belirlediği fiyatın üç kat üzerinde ücret isteniyor. İtiraz dilekçesi ile geri alabilirsiniz İzmir Tabip Odası Üyesi Dr. Ergün Demir, böylesine hayati bir konuda bile fahiş fiyat uygulamasının kabul edilemez bin durum olduğunu belirterek, “Sağlık Bakanlığı Sosyal Güvenlik Uygulamaları Daire Başkanlığının 1 Haziran 2021 tarihinden itibaren geçeri olan fiyat tarifesinde açıkça belirtilmiş. COVİD testi için özel hastanelerde en fazla 170 lira ücret alınabilir. Kamu hastanelerinde ise ücret alınamaz. Bu fiyatların üzerinde ödeme yapan vatandaşlarımız itiraz dilekçesi ile ödedikleri paraları geri alabilirler” dedi. [caption id="attachment_56115" align="alignnone" width="1000"] Dr. Ergün Demir[/caption] Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesinde test için 512 liralık fatura Kamu hastanesinde ücretsiz yaptırabileceğini düşünerek Çiğli Egetim ve Araştırma Hastanesine başvurun M.B kendisine çıkarılan şok faturayla karşılaştı. Uçağa yetişmesi gerektiği için acil bir şekilde testi yaptırması gereken M.B,  Çiğli Devlet Hastanesinde yaptırdığı COVİD-19 testi için 512 lira ödemek zorunda kaldı.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz