İzmir Milletvekili Serter’den Soylu’ya çağrı: “Ayrıştırıcı değil birleştirici olun”

Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu’nda devam eden 2020 bütçe çalışmaları kapsamında, İçişleri Bakanlığı bütçesi görüşmelerinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya seslenen CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, “Türkiye’nin gerginliğe değil sakinliğe, savaşa değil barışa, çatışmaya değil uzlaşmaya ihtiyacı var” dedi.

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete
Player yükleniyor...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yapılan İçişleri Bakanlığı bütçe sunumuna katılan Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu üyesi CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, Bakan Soylu’ya seslendi: “Türkiyemiz, halkımız artık gerginlik istemiyor. Ayrıştırmayın, birleştirmek için çalışın. Ayrıştırıcı değil birleştirici olun” dedi.

İzmir Milletvekili Serter, İçişleri Bakanlığı’nın görev ve sorumluluğunun 82 milyonu güvende yaşatmak olduğunu, 17 yıllık AKP iktidarları boyunca yaşanan kaosun getirdiği sıkıntıları, 15 Temmuz darbe girişiminden PKK’nın açtığı hendeklere kadar ülkenin karşı karşıya kaldığı pek çok zorluğu hatırlattı ve bunların da nedeninin sağlıksız ve görmezden gelinen “emniyetsiz” politikalar olduğuna vurgu yaptı.

“Bakan birleştirici olmalı”

Bakan Soylu’ya, “Bir milletvekili olarak, sizden benim beklentim daha sağlıklı ve toplumu kucaklayıcı mesajlar vermenizdir” diye konuşan Serter, “Konuşmalarınızın hepsi gerginlik, çatışma, kaos ve Türkiye Cumhuriyeti’nin güneydoğusunda yaşanan ve halen çözüme kavuşturulamayan karmaşık ve düzensiz bir savaş politikası üstüne oturmakta. Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu’nun dediği gibi hiç birimiz güvende değiliz” dedi.

TBMM çatısı altındaki vekiller olarak kendilerinin Türkiye’ye  uzlaşmayı getirmek zorunda olduklarını söyleyen Serter, “Türkiye uzun yıllardır uzlaşıya hasret. Bu ülkeye düzeni ve olgunluğu getirmek zorundayız. Bakan da birleştirici olmalı” diye konuştu.

 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz