Deprem sonrası İzmir’de yapılanları değerlendiren Kılıçdaroğlu: Belediye Başkanlarımız tarih yazdı, tüm ihtiyaçlar karşılandı

İzmir’de 30 Ekim’de yaşanan deprem sonrası yapılan çalışmaları değerlendirmek üzere İzmir’e gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Depremden zarar gören yurttaşlarımıza 42 milyon liralık kira yardımı yapıldı, 224 hane belediye konutlarına yerleştirildi. 4200 aileye 10’ar bin liralık kira yardımı yapıldı. Ayakkabıdan televizyonu kadar tüm ihtiyaçları karşılandı. Belediye başkanlarımız burada tarih yazdı. Ayrıca katkılarından dolayı AFAD, Kızılay ve Jandarma gibi devletimizin tüm kurumlarına da şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete
Player yükleniyor...
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bugün İzmir programına deprem konusunda bugüne kadar yapılanların değerlendirildiği toplantıyla başladı. Toplantıya CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve ilçe belediye başkanları katıldı. Acıların sarılması, sonlandırılması için belediye başkanlarının seferber olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, “AFAD’ın Kızılay’ın, Jandarma’nın ve diğer kamu kuruluşlarının katkıları için de şükranlarımızı bildiriyoruz. Belediye başkanlarımız deprem sonrası neler yaptıkları konusunda bana bilgi verdiler. İl Başkanımız ve Belediye başkanlarımızla durum değerlendirmesi yaptık. Tüm yurttaşlara 42 milyon lira kira yardımı yapıldı. 224 hane belediyeye ait konutlara yerleştirildi. Ayrıca 4200 aileye 10’ar bin lara kıra yardımı yapıldı. Eğitimle ilgili tabletler başta olmak üzere tümü talepler karşılandı. Ağır ve orta hasarlı binalar var. Bir an önce onarılması, yıkılması ya da güçlendirilmesi gerekiyor. Bu konuda merkezi hükümetin yapacağı katkı çok önemli. Belediyelerimiz de ellerinden çabayı gösterecekler” dedi. İzmir’in yaşadığı acı Türkiye’nin ortak acısı haline dönüştüğünü ifade den Kılçdaroğlu şu bilgileri verdi: “Tüm belediyelerin katkısı oldu. Merkezi Hükümet de elinden gelen çabayı gösterme gayreti. İzmir Büyükşehir Belediyemiz ve belediye başkanlarımız burada tarih yazdı. Kimsenin hiçbir ihtiyacı gözardı edilmedi. Ayakkabıdan televizyona kadar tüm ihtiyaçlar karşılandı. Giyimi, yiyeceği, içeceği karşılandı. Belediye başkanlarımıza teşekkür ederim. Onlar günün 24 saati uyumadı. Sorun iletildiğinde her türlü çabayı gösterdi. Merkezi Hükümet engel çıkarmadığı sürece kentsel dönüşüm sorununu çözülecektir. Sorun ortak. Merkezi yönetimler yerel yönetimlerle el birliği yaptırdığı taktirde vatandaşlar memnun olacak. Belediyelere engel çıkarmadan işbirliği yaparak sorunları çözmek önemli.”

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz