CHP’li Sertel Bostanlı’daki Mülteci Okulu'nu TBMM gündemine taşıdı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, İzmir Bostanlı’da “Kriz zamanlarında herkes için eğitim projesi” adı altında yapımına başlanan okulu Meclis gündemine taşıdı. Bostanlı halkının “mülteci okulu” olacağı gerekçesiyle protesto ettiği okul projesiyle ilgili Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Sertel, “İzmir’in en nezih en güzel yerlerinden biri olan Bostanlı’da, şehrin göbeğinde mülteci okulu yapmak hangi aklın ürünüdür” dedi.

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete
Player yükleniyor...
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, İzmir Bostanlı’da “Kriz zamanlarında herkes için eğitim projesi” adı altında yapımına başlanan okulu Meclis gündemine taşıdı. Bostanlı halkının “mülteci okulu” olacağı gerekçesiyle protesto ettiği okul projesiyle ilgili Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Sertel, “İzmir’in en nezih en güzel yerlerinden biri olan Bostanlı’da, şehrin göbeğinde mülteci okulu yapmak hangi aklın ürünüdür” dedi. İzmir’de benzer şekilde 4 okul yapılacağını açıklayan CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, bu projelerin içeriğinin halkla paylaşılmadığını, AB kaynakları kullanılarak yapılan okulların söylenildiğini aksine şehrin göbeğinde mültecilerin toplanacağı bir alan olacağını söyledi. PARAYI VEREN DÜDÜDÜĞÜ ÇALIYOR AKP iktidarının çeşitli isimler altında, çeşitli yollarla Afganları, Suriyeliler’i ülkeye doldurduğunu ifade eden Sertel, şunları söyledi: “Halka rağmen yapılan hiçbir iş başarıya ulaşmaz. Bostanlı halkının yoğun protestosuna rağmen, projenin içeriği gizlenerek yapılan bu okul kabul edilemez. ‘Parayı veren düdüğü çalar’ misali AB’den maddi kaynak sağlayan iktidar, ülkenin geleceğini düşünmeden inanılmaz adımlar atıyor. Finansal kaynak sağlayarak AKP iktidarına her istediğini yaptırıyor. Milyonlarca Suriyeli’yi ve yüzbinlerce Afgan’ı ülkeye dolduran AKP iktidarı, bu insanları ülkelerine göndermeye çalışacağına yeni yeni projeler geliştirerek yerlerini sağlamlaştırıyor. Milli Eğitim Bakanı’na ‘Kriz zamanlarında herkes için eğitim projesi’nin içeriğini sordum. Bu okulda hangi gruplara hangi eğitimler verileceğini öğrenmek istiyoruz. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden ve Bakanlıktan tatmin edici bir açıklama bekliyoruz. Şehrin göbeğinde mantar gibi biten bu proje, halkın tepkisi dikkate alınarak durdurulmalıdır. Karşıyaka belediyesi üzerine düşeni yapmış ve ruhsat vermemiştir. Halka rağmen yapılmak istenen bu projenin derhal gözden geçirilmesini bekliyoruz.”   CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in yanıtlaması istemiyle verdiği önergede şunları sordu:
  • İzmir, Karşıyaka Bostanlı Mahallesinde “Kriz zamanlarında herkes için eğitim” adıyla yapılan projenin içeriği nedir?
 
  • Bahse konu isimle yapılan projenin mülteci çocuklar için yapıldığı iddiaları doğru mudur?
 
  • Bahse konu projeden İzmir’de ve Türkiye genelinde kaç adet yapılacaktır? Bu okulların toplam maliyeti ne olacaktır? Finansmanını kim sağlayacaktır?
 
  • Kriz zamanlarında herkes için eğitim projesinin çıkış noktası hangi öğrenci gruplarıdır?
 
  • Bu okullarda normal okullardan farklı olarak neler yapılacaktır, hangi alanlarda eğitim verilecektir?
 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz