Adalet ve Kalkınma Partili Üyelerin istifa ettiği Kadın Erkek Eşitliği Komisyonu için İzmir Büyükşehir Belediye Meclisikararını verdi

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım ayı ilk toplantısında Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu’daki  istifaları görüştü. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, konuyla ilgili hukuk görüşünü Meclis’te okuduktan sonra “Yeni üye bildirilmemesi halinde şimdilik 6 üye ile devam ediyoruz. Toplumsal cinsiyet üyesi komisyonu çalışmalarına devam ediyor” dedi.

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete
Player yükleniyor...
    İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin "Toplumsal Cinsiyet Eşitliği" için hazırlattığı logoyu LGBTİ'nin amblemine benzeten ve meclis toplantılarında tepki gösteren Adalet ve Kalkınma Partili Meclis Üyeleri Dilek Yıldız Büyükdağ, Sema Yeşilçimen ve Çile Özkul, görevlerinden istifa ettiklerini açıklamıştı.   Bugün toplanan İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu’undaki istifaları görüştü. AK Parti Grup Başkan Vekili Özgür Hızal, konuyla ilgili tereddütlerinin olduğunu belirterek yeni üye vermeyeceklerini açıkladı.   İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, konuyla ilgili hukuk görüşünü Meclis’te okuduktan sonra “Yeni üye bildirilmemesi halinde şimdilik 6 üye ile devam ediyoruz. Toplumsal cinsiyet üyesi komisyonu çalışmalarına devam ediyor” dedi.   Bu arada Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu Başkanı CHP'li Nilay Kökkılınç, istifa eden Adalet ve Kalkınma Partili komisyon üyelerine verdiği katkılardan dolayı teşekkür ederek aldığı hediyeleri sundu.  

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz