Atatürk'ün sevdiği şarkılar hep bir ağızdan söylendi

Bornova Belediyesi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, aramızdan ayrılışının 81. yılında birbirinden özel etkinliklerle andı. Bornovalılar, Atatürk ve Sanat Sergisi, Ata'ya Saygı Yürüyüşü ve Fikriye ve Latife Kuruluşun ve Kurtuluşun Hafızası oyununun ardından Atatürk'ün Sevdiği Şarkılar Konseri'nde buluştu.

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete
Player yükleniyor...
 

Bornova Belediyesi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen konser büyük ilgi gördü. Kültür ve Turizm Bakanlığı ses sanatçıları Derya Derin ve Erdem Özgen, 'Yanık Ömer', 'Bülbülüm Altın Kafeste' gibi Atatürk'ün sevdiği 14 şarkıyı başarıyla seslendirdi. Sanatçılara, salonu dolduran yüzlerce Bornovalı eşlik etti.

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Atatürk'ün; "Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir" sözünü hatırlatarak şöyle konuştu: "Büyük Önderimizi, sadece 10 Kasım'da değil, haftaya yaydığımız sanatsal etkinliklerle anmanın daha anlamlı olacağını düşündük. Etkinliklerimizin hepsi yoğun katılımla gerçekleşti. Cumhuriyet kenti İzmir'de Atatürk'e nasıl sahip çıktığımızı bir kez daha gösterdik"

 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz