Hollanda ile İzmir arasında sanat köprüsü
Hollanda ile İzmir arasında kültürel bağlar kurmayı amaçlayan ArtsMap projesinin tanıtım toplantısı öncesinde Hollanda Büyükelçisi Marjanne de Kwaasteniet ile bir araya gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kültür ve sanatın yanı sıra tarımsal üretimde de işbirliği çağrısı yaparak, “Yerelde umudu büyütüyoruz” dedi.
- | Son Güncelleme:
- | Egeli Gazete
Player yükleniyor...
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Hollanda Büyükelçiliği işbirliğiyle ArtsMap Mikro Destek Fonu’nun lansmanı Mustafa Necati Kültür Merkezi’nde yapıldı. İki ülke arasında kültürel bağlar kurmayı amaçlayan ArtsMap projesinin tanıtım toplantısı öncesinde Hollanda Büyükelçisi Marjanne de Kwaasteniet ile bir araya gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kültür ve sanatın yanı sıra tarımsal üretimde de işbirliği çağrısı yaparak, “Yerelde umudu büyütüyoruz” dedi.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in İzmir’i ulusal ve uluslararası sanatın başkenti yapma vizyonu doğrultusunda, Hollanda Büyükelçiliği ve İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle ArtsMap Mikro Destek Fonu’nun lansmanı Mustafa Necati Kültür Merkezi’nde yapıldı. Etkinlikler ve bir dizi ziyaret için İzmir’e gelen Hollanda Büyükelçisi Marjanne de Kwaasteniet, Hollanda Fahri Konsolosu Oğuz Özkardeş, Tarım Ataşesi Maarten Wegen, Kültür Ataşesi David Naves, Kültür Müşaviri Eray Ergeç, lansman öncesinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i makamında ziyaret etti.
“Tarım üniversitesi kuracağız”
İki ülke arasında geliştirilebilecek işbirliklerinin gündeme geldiği ziyarette konuşan Başkan Tunç Soyer “İzmir’de Hollanda’daki kadar tarım arazisi var. Toprağımız, iklimimiz tarıma çok uygun. İzmir’de bir tarım üniversitesi de kuracağız. Yaptığımız çalışmalarla yerelde umudu büyütmeye çalışıyoruz” diye konuştu.
“İzmir’deki çalışmaları takip ediyoruz”
Hollanda Büyükelçisi Marjanne de Kwaasteniet ise İzmir’e tekrar gelmekten çok büyük mutluluk duyduğunu belirterek “Büyükelçiliğimiz, ING Bank ve İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle çok güzel sanat etkinlikleri düzenleyeceğiz. Gelecekte tarımla ve iklim kriziyle ilgili neler yapabileceğimize dair söyleşilere katılacağız. İzmir’de tarım adına yapılan çalışmaları ilgiyle takip ediyoruz” ifadelerini kullandı.
“Hollandalı ve Türk sanatçılar bir araya gelecek”
Ziyaretin ardından Mustafa Necati Kültür Merkezi’nde ArtsMap Mikro Destek Fonu’nun lansmanı yapıldı. Törende konuşan Büyükelçi Marjanne de Kwaasteniet “ArtsMap yaklaşık bir yıl önce kurulan bir dijital platform. Amacı Hollandalı ve Türk sanatçıları bir araya getirmek. Başkan Tunç Soyer, toplumsal cinsiyet eşitliği, iklim krizi ve dirençli kentler olmak üzere üç ana tema verdi. Bu yılki çağrımızı toplumsal cinsiyet temasıyla yapacağız” diye konuştu.
“İzmir’in sanat iklimi geleceğimizi aydınlatıyor”
İzmir Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Dairesi Başkanı Kadir Efe Oruç ise Büyükşehir Belediyesi tarafından bir yıl önce hayata geçirilen İzmir Art hakkında bilgi verdi. İzmir’de sanatın tüm kesimlerine yayılmasını hedeflediklerini söyleyen Oruç, “İzmir kültürel ve sanatsal üretimleriyle ülkemize ışık saçan bir kent. Bunun en temel sebebi, sanat ile iç içe, düşünen, tartışan, geleceği de bu pencereden gören kadim bir kent olmasından kaynaklanıyor. ArtsMap projesinin İzmir’deki kültürel yapıyı daha da besleyeceğini düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.
Lansman, Hollandalı performans grubu Zwermers’ın İstanbul’dan performans sanatçılarıyla ortak olarak düzenlediği gösteriyle devam etti.
ArtsMap nedir?
Hollanda Ankara Büyükelçiliği, Hollanda İstanbul Başkonsolosluğu ve InogarArt iş birliği ile hayata geçen ArtsMap sanatçılar, kurumlar, sivil toplum örgütleri, kamu ve bireyler arasında kültürel bağlar kurmayı amaçlayan sanat ve kültür aktörlerine yönelik bir dijital platform olarak hizmete açıldı. www.artsmap.info adresi üzerinden kayıt olunabilen bu toplulukla, kültür sanat ve yaratıcı sektör aktörleri uluslararası bir ağa dahil olarak network ve kapasite geliştirme imkanı bulabiliyor. 6 ayda bir açık çağrısı yapılan Mikro Destek Fonu ile ArtsMap topluluğu içinde sürdürülebilir sanatsal ve kültürel diyaloglar destekleniyor.
YORUMLAR
Yorum Yap