Yuh artık! Dolanrıcılar su faturalarını ödeyemeyenler için başlatılan “Askıda fatura” uygulamasını bile kullanmaya cüret etti

İzmir Büyükşehir Belediyesi pandemi sürecinde oluşan toplumsal hassasiyeti suiistimal ederek, bu durumdan çıkar sağlamaya çalışanlara karşı tüm vatandaşları dikkatli olmaya çağırdı. 

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete
Player yükleniyor...
Koronavirüs salgını nedeniyle sosyal yardıma ihtiyaç duyanların sayısında büyük bir artışın yaşandığı bir ortamda dolandırıcılar bu durumu bile suiistimal etmeye başladı. İzmir Büyükşehir Belediyesinin su faturalarını ödemeyenlere yardımcı olmak için başlattığı “Askıda Fatura” uygulamasını  da dolandırıcıların kullanmaya cüret ettikleri ortaya çıktı. Büyükşehir Belediyesi uyardı İzmir Büyükşehir Belediyesi pandemi sürecinde oluşan toplumsal hassasiyeti suiistimal ederek, bu durumdan çıkar sağlamaya çalışanlara karşı tüm vatandaşları dikkatli olmaya çağırdı. Yapılan açıklamada, “Son günlerde bazı hemşerilerimizin kendini yetkili olarak tanıtan kimliği belirsiz kişilerce telefonla arandığı, bu kişilerin aradığı hemşerilerimizi askıda fatura uygulaması kapsamında ödeme yapmaya teşvik eder gibi görünerek dolandırıcılık girişiminde bulunduğu öğrenilmiştir. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşlarının hizmet ve uygulamaları doğrudan ve şeffaflık içerisinde kamuoyuyla paylaşılmakta, bu tür hizmetler için kesinlikle aracı kullanılmamaktadır” denildi.   Yasal takip başlatılacak İzmir Büyükşehir Belediyesi ve kurumlarının isim ve faaliyetlerini kişisel çıkarları için kullanarak halkı aldatma girişiminde bulunanlara yönelik yasal takip başlatılacağı belirtilen açıklamada, yardımseverlik duygularını suiistimal etmeye çalışan bu kişilere karşı dikkatli olunması istendi.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz