Uğur Mumcu unutulmadı

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete
Player yükleniyor...
Uğur Mumcu'nun suikast sonucu katledilişinin 30. yılında İzmir'in çeşitli noktalarında anıldı. CHP Seferihisar İlçe Örgütü ve Atatürkçü Düşünce Derneği Seferihisar Şubesi üyeleri Atatürk Parkı içindeki Uğur Mumcu anıtı önünde ortak anma gerçekleştirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Seferihisar İlçe Başkanı Senem Gürer Solak yaptığı konuşmada "Uğur Mumcu'yu katledenler ve bu katliamın azmettiricileri aradan geçen otuz yıl boyunca adalet karşısına çıkarılamadı. Şayet Uğur Mumcu cinayeti zamanında aydınlatılabilseydi, inanıyorum ki pek çok faili meçhul cinayet de gün yüzüne çıkacaktır. Karanlık güçler Uğur Mumcu'yu vahşice yaşamdan kopararak ülkemizin aydınlık geleceğini, halkımızın barış ve kardeşliğe olan inancını, daha güzel bir gelecek özlemimizi de yok etmeyi amaçladılar. Ama bu kirli emellerine asla ulaşamadılar. Bugün Uğur Mumcu’nun savunduğu çağdaş düşünceler milyonlarca Cumhuriyet ve Atatürk sevdalısı tarafından daha gür bir sesle dile getirilmeye devam etmektedir. Bu da şunu gösteriyor ki hiçbir düşünce cebir ve şiddetle asla ve asla yok edilemez" ifadelerini kullandı.

Selçuk Demokrasi Platformu tarafından düzenlenen anma etkinliğinde gençler meşale taşıdı. Efes Selçuk Belediyesi Hizmet Binası önünden Uğur Mumcu Anıtı’na kadar yürüyen katılımcılar Uğur Mumcu Anıtı’na karanfil bıraktı.

Atatürkçü Düşünce Derneği Selçuk Şubesi Başkanı Güllü Kartal günün anısına bir konuşma yaptı. Konuşmasında Uğur Mumcu ve 31 Ocak 1990 tarihinde katledilen ADD Kurucu Genel Başkanı Muammer Aksoy’un cesur, saygın, Cumhuriyetçi toplum önderleri olduklarını için hedef seçildiklerini belirterek;  “Uğur Mumcu’nun katli halkın her kesiminde büyük infial yarattı. Devletin bütün kademeleri failleri ve azmettiricilerini bulmaya söz verdiler. Ama çözüm için atılan her adım engellendi. Duvardaki o tuğla bir türlü çekilmedi, çekilemedi. Türk ulusu, siyasi cinayetlere kurban giden yiğit evlatlarını da, onların katillerini, işbirlikçileri ve azmettiricilerini de unutmayacak, unutturmayacak, bir gün mutlaka hesabını soracaktır” dedi.

 Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, faili meçhul cinayetlerin aydınlatılması gerektiğinin altını çizerek; “Gaffar Okkan gibi, Uğur Mumcu gibi, daha niceleri gibi faili meçhullerin aydınlatılması lazım” dedik.  “Bunlar ülkeye olan güveni sarsıcı şeyler” dedik. Bunu her sene meydanlarda söylüyoruz, her sene tekrar ediyoruz. Her yıl acılarımızı paylaşıyoruz. Ama bu sene fark ettiniz mi bilmiyorum gençlerle bir yürüyüş yaptık. Meşaleleri tuttu o gençler. O gençler Uğur Mumcu’nun hiçbir yazısını canlı canlı okuyamadılar. Hem onlara öğretici bir şey olsun hem herkese aslında “Uğur Mumcu kimdi ve neyi anlatmaya çalışmıştı” diye anlatabilmek için yollara yazılarını yazdık. Hem Türkçe hem İngilizce yazmak istedik tüm ziyaretçilere bizim böyle bir aydınımız vardı diyebilmek için. Değerli Gürdal Mumcu’ya telefon açtık, değerli Özgür Mumcu buraya geldi. Özge Mumcu buraya geldi. İzin alarak yazdık” dedi.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz