Serter’den Pakdemirli’ye 6 günlük gıda denetimi eleştirisi: “6 gün değil 365 gün yapmanız lazım”

Türkiye’nin 81 ilinde başlayan gıda denetimlerinin altı gün ile sınırlandırılarak yapılmasını eleştiren CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye “Yılın 365 günü yapmanız gereken denetimi altı gün ile sınırlamak nasıl bir anlayış? Üstelik bunu duyurarak suç işleyenlere ‘ürünleri saklayın’ diyorsunuz, yapılan iş toptan yanlış bir uygulama” diyerek tepki gösterdi.

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete
Player yükleniyor...

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin açıklamasıyla Türkiye’nin 81 ilinde başlayan gıda denetimlerinin, geç kalınmış uygulamalar olduğunu vurgulayan CHP İzmir Milletvekili Serter, Bakan Pakdemirli’ye sert tepki göstererek “Bugüne kadar aklın neredeydi? Koskoca Türkiye Cumhuriyeti’nin 82 milyonunun gıda denetim işini 17 yılda çözemeyip de altı günde mi çözmeyi düşünüyorsunuz?” dedi.

Bu tarz denetim seferberliklerinin belirli gün ile sınırlanmasının doğru olmadığını, üstelik bunun ilan edilmesinin büyük hata olduğunu ifade eden Serter, “Denetimi altı gün ile sınırlandırılmış olmasının ötesinde denetimi duyurmanın da maksadını anlamakta güçlük çekiyorum. Yoksa halkımıza kötü, hijyenik olmayan, sahte ve zararlı ürünleri satan ve üreten firmalara altı günlük bir zaman mı tanıyorsun? Ya da firmalara ‘elindeki kötü ürünleri bir yere depola, haftaya tekrar piyasaya sürebilirsin’ mi diyorsun?” dedi.

Gıda mühendisleri görev bekliyor

Halkın güvenli ve sağlıklı gıdaya ulaşması noktasında konunun uzmanı olan Gıda Mühendisleri Odası’yla da sürekli temas halinde olduğunu söyleyen Serter, yine Bakan Pakdemirli’ye seslendi: “Yaptığınız bu işlem kümülatif yanlıştır. Tarım Bakanlığına bağlı bulunan bu tür gıda ile ilgili kontrolleri ve tespitleri yapmakla mükellef olmasına rağmen bugüne kadar bu işlemleri yapmayan tüm personelinizin işine son verin! Yepyeni, dinamik, akılcı ve gıda güvenliğinin ve sağlığının ne demek olduğunun farkında olan işsiz 15 bin gıda mühendisine iş imkanı yaratın! Sadece bugünü değil yarınlarımızı da kurtarın! Serter, açıklamasında, Bakanlığın 7000’e yakın gıda denetmeni ile bu denetimlerde bulunduğunu belirttiğini hatırlattı ve “Gıda mühendislerimizin bize ilettikleri bilgilere göre bu 7000 sayısının içinde farklı mesleklerden gelen ve çoğu idari personel olan kişiler bulunmaktadır. Alanın uzmanlarına ihtiyacı var!” dedi.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz