Selvitopu öğretmenleri unutmadı

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında okullarında ziyaret ettiği öğretmenleri kutladı, onlarla pasta kesti. Eğitimcilere kırmızı karanfil ve Atatürk motifli bardak armağan eden Başkan Selvitopu, “Çok kutsal bir görev yapıyorsunuz. Biz de belediye olarak gerek KARBEM, gerekse okulların bakım onarım çalışmalarıyla eğitime destek veriyoruz. Bu çabamız artarak sürecek” dedi.

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete
Player yükleniyor...
 

Başkan Selvitopu, kutlama programı kapsamında önce Mustafa Baykaş Ortaokulu’nu ziyaret ederek, Okul Müdürü Dursun Bulut ve öğretmenlerle buluştu. Ziyaretinde Başkan Selvitopu’na Karabağlar Belediye Başkan Yardımcısı Ceyhan Kayhan ve General Asım Gündüz Mahallesi Muhtarı Saim Keskin de eşlik etti. Daha sonra Eşrefpaşa Anadolu Lisesi’ne giden Başkan Selvitopu’nu, okul müdürü Selman Er karşıladı. Burada da öğretmenlerle sohbet ederek onların sorunlarını, isteklerini dinleyen Başkan Selvitopu, şunları söyledi:

“Ülkemizin bu noktaya gelmesinde öğretmenlerimizin çok büyük emeği var. Cumhuriyet kurulduktan sonra Mustafa Kemal Atatürk’ün en fazla önem verdiği konuların başında eğitim geliyordu. O kuşak yokluğa ve yoksulluğa rağmen Anadolu’nun her tarafına okulları, eğitimi götürmeye çalıştı. Ben de bugün belediye başkanlığı görevini yapabiliyorsam bu öğretmenlerin yani sizlerin sayesindedir. Çok kutsal bir görev yapıyorsunuz. Bu nedenle özlük haklarınızın ve fiziki çalışma koşullarınızın mutlaka iyileştirilmesi gerekiyor.”

 

‘EĞİTİM ASLİ GÖREVİMİZ’

Karabağlar Belediyesi olarak eğitime desteği asli görevleri arasında gördüklerine dikkat çeken Başkan Selvitopu, “Olanaklarımız ölçüsünde eğitime destek veriyoruz. Belediyemiz dersanesi KARBEM’de 1500 öğrencimiz ücretsiz olarak lise ve üniversiteye hazırlanıyor. Yine aynı şekilde okullarımızın bakım, onarımlarına katkı koyuyoruz. Eğitim doğrudan görevimiz olmasa bile doğrudanmış gibi işlerimizi yapmaya çalışıyoruz. Bu konudaki çabalarımız da artarak sürecek” diye konuştu.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz