Karabağlar’dan Ata’ya Özlem Mektupları

Karabağlar Belediyesi’nin Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anma etkinlikleri 11 Kasım’da da devam etti. Bu kapsamda TOBAV Çok Sesli Korosu Konseri ilgiyle izlendi. Öncesinde de ortaokul öğrencilerine yönelik düzenlenen “Atatürk’e Mektup” konulu kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödülleri törenle verildi. Öğrencilerin Ata’ya özlemlerini kağıda döktükleri satırlar, seyircilerden yoğun alkış aldı.

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete
Player yükleniyor...
 

Karabağlar Belediyesi Ana Hizmet Binası’ndaki Muzaffer İzgü Salonu’nda gerçekleştirilen anma etkinliğinin açılışında konuşan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, ölümünün üzerinden 81 yıl geçmesine rağmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hala ilk günkü özlemle anıldığını vurguladı. O’nun söylediklerinin ülkeye ışık tutmaya devam ettiğini belirten Başkan Selvitopu, “Yöneticilerin kendilerine örnek alacağı dünyada tek bir lider var, O da Atatürk’tür. O’nun yurt, millet sevgisini temel alarak düşüncelerini hep birlikte yaşama geçirebilirsek, Türkiye’nin dünyada boy ölçüşemeyeceği, yarışamayacağı ülke kalmaz. Biz Karabağlar Belediyesi olarak bu bakış açısıyla, hedefle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Mustafa Kemal Atatürk’ün ülkemizin en önemli değeri olduğunu unutmamalıyız. O’nu bir kez daha özlemle, saygıyla ve minnetle anıyorum” dedi.

KOCA ÇINAR’IN İZİNDE…

Program kapsamında, Karabağlar Belediyesi tarafından düzenlenen ve ilçedeki ortaokul öğrencilerinin katıldığı “Atatürk’e Mektup” konulu kompozisyon yarışmasının ödül töreni yapıldı. Eserkent Ortaokulu’ndan Can Mert Erçeşmeli’nin birinci, Zeyni Hanım Ortaokulu’ndan İrem Bedeloğlu’nun ikinci, Fevzi Çakmak Ortaokulu’ndan Fatma Sevim Savan’ın üçüncü olduğu yarışmada, Seçici Kurul Özel Ödülü’ne de Seniha Mayda Ortaokulu’ndan Ammar El Meşhud değer görüldü. Derecelere göre bilgisayar, tablet, fotoğraf makinesi ve kitap seti olarak sıralanan ödülleri öğrencilere, Başkan Selvitopu verdi. Daha sonra yarışmaya katılan tüm öğrenciler, Selvitopu ve seçici kurul üyeleriyle birlikte anı fotoğrafı çektirdi. Yarışmanın seçici kurulu da Yunus Bekir Yurdakul (editör), Birsen Ferahlı (yazar), Hakkı Karadeniz (eğitimci), Ali Batur İbiş (Türkçe Öğretmeni) ve Ayla Sert’ten (Karabağlar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü) oluştu.

Törenin ardından, birinciliği kazanan Erçeşmeli, “Selam Sana Ey Koca Çınarım Paşam!” başlıklı  kompozisyonunu okudu. “… Sen merak etme Koca Çınar! Sen gölgeni bizden esirgemedikçe biz bir elimizde özgürlük, bir elimizde eşitlik ve yüreğimizde Cumhuriyet’le sonsuza kadar yürüyeceğiz” diye biten kompozisyon, izleyicilerden yoğun alkış aldı.

TOBAV KOROSU’NA EŞLİK ETTİLER

Daha sonra sahneye çıkan TOBAV Çok Sesli Korosu, “Cumhuriyet Marşı”, “Sarıkamış Şehitleri, “Çökertme”, “Yunus Emre Oratoryosu”, “İzmir Marşı”, “Biz Atatürk Gençleriyiz”, “İzindeyiz” gibi eserleri seslendirdi. Aralarında Başkan Selvitopu, meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve başkan yardımcılarının olduğu izleyiciler de, ellerindeki Türk bayraklarıyla koroya eşlik etti. Konser sonunda Başkan Selvitopu Orkestra Şefi Şahin Erkılıç’a fidan dikim sertifikası verdi.

 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz