İşte Türkiye’nin en son Koronavirüs haritası, Bakan Koca Koranavirüs'ün yayılım hızının kontrol altına alındığını açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koranavirüs salgını konusunda Türkiye’nin en son durumunu gösteren haritaları açıkladı. Haritalara göre İstanbul’dan sonra en çok vakanın görüldüğü il olarak İzmir’in görülmesi dikkat çekti.

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete
Player yükleniyor...
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koranavirüs salgını konusunda Türkiye’nin en son durumunu gösteren haritaları açıkladı. Haritalara göre İstanbul’dan sonra en çok vakanın görüldüğü il olarak İzmir’in görülmesi dikkat çekti. Türkiye’de yayılma hızı kontrol altınd Bakan Koca şöyle konuştu: “Koronaya karşı mücadelemiz birlikteliğimiz oldu. 10 Marttan 14 Nisan Salı gününe geldiğimiz nokta. Aldığımız bazı sonuçlar Türkiye’nin mümkün olan en az kayıpla aşacağını işaret ediyor. Tedbirleri herkes aynı ciddiyetle uygularsa bu hedefe ulaşacağız. Vakaların sayısı tüm dünyada artıyor. Her ülke kendi mücadelesini kendi şartlarında veriyor. Virüsün yayılma hızını kontrol altına almaya başladık. Filyasyon, bulaşıcı bir hastalıkla ilgili temas zincirinin taranmasının adıdır. Tespit ettiğimiz her vakada bu yöntemi uyguladık. Biz hastalığın bulaşma riski olduğu kişileri buluyoruz. Dünyanın büyük kısmı sadece şikayet üzerinden tedavi yöntemini izliyor. Vaka ve ölüm hızının düşmesi başarılı olacağımızın somut işaretidir. Bu tesadüf değil. Filyasyonu en ciddi uygulayan ülke Türkiye’dir. Koronavirüsle mücadelemiz mahalleye, sokağa, apartmana kadar indi.”      

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz