Erdoğan açıkladı: Arefe gününden başlayarak bayram boyunca 4 gün sokağa çıkma yasağı var, Eğitim Yılı bitirildi, Camiler 29 Mayıs’ta açılıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, “Arefe gününden bayramının üçüncü günü sonuna kadar 23-26 Mayıs arasında 81 ilde sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Bayramın birinci günü 24 Mayıs Pazar günü 14.00 ile 20.00 arası 65 yaş üstü vatandaşlar sokağa çıkabilecek.15 il için geçerli olan şehirler arası seyahat süresi 15 gün uzatıldı. Cezaevlerinde bir süredir. yapılamayan kapılı görüşleri Hazarın ayı itibariyle başlatıyoruz. 29 Mayıs Cuma günü Cuma Namazı ile birlikte Camileri ibadete açıyoruz. Bir süre sadece öğlen ve ikindi namazlarında cemaatle namaz kılınabilecek. Okulların eğitim yılını sona erdirdik. Yeni eğitim yılı Eylül ayında başlayacak. Kreşler ve gündüz bakım evleri 15 Haziran’da faaliyete başlayacak” dedi.

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete
Player yükleniyor...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, “Arefe gününden bayramının üçüncü günü sonuna kadar 23-26 Mayıs arasında 81 ilde sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Bayramın birinci günü 24 Mayıs Pazar günü 14.00 ile 20.00 arası 65 yaş üstü vatandaşlar sokağa çıkabilecek.15 il için geçerli olan şehirler arası seyahat süresi 15 gün uzatıldı. Cezaevlerinde bir süredir. yapılamayan kapılı görüşleri Hazarın ayı itibariyle başlatıyoruz. 29 Mayıs Cuma günü Cuma Namazı ile birlikte Camileri ibadete açıyoruz. Bir süre sadece öğlen ve ikindi namazlarında cemaatle namaz kılınabilecek. Okulların eğitim yılını sona erdirdik. Yeni eğitim yılı Eylül ayında başlayacak. Kreşler ve gündüz bakım evleri 15 Haziran’da faaliyete başlayacak” dedi. Vaka sayısı yükselirse tedbirleri daha sert uygulamak zorunda kalabiliriz Erdoğan şöyle konuştu: “Salgın döneminde 65 yaş üstü ve kronik hastalıkları olanlar başta olmak üzere tüm milletimize hizmet eden Vefa Destek Grubu ve sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyoruz. Kabine toplantımızın en önemli konusu Koronavirüs salgını ile ilgili gelişmelerdir. Türkiye’nin Salgınla mücadelesi başarı ile sürüyor. Tamamen ortadan kalkması tüm dünyada bitmesi ile mümkün. Yapmamız gereken hayatımızı salgın gerçeğine göre düzenlemektir. Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Hayatımızı yeni döneme göre düzenlemeliyiz. Bunu Kontrollü Hayat olarak tanımlıyoruz. Maske kullanmayı alışkanlık haline getireceğiz. Sağlık alt yapımızı daha da güçlendiriyoruz. Salgına karşı teşhis ve tedavi konusunda ciddi bir tecrübe edindik. Yöntemlerimiz taktirle takip ediliyor. Ülkemizin yöntemlerin dünya çapında bir model olarak kabul ediliyor. Normalleşme takvimimizin sürmesi vaka sayısının aşağı inerek sıfırlanması ile mümkün. Vaka sayısı yükselirse bazı tedbirleri daha sert şekilde uygulamak zorunda kalabiliriz."    

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz