CHP’den Urla’da net mesaj: Kayyum idaresi değil halk iradesi

FETÖ/PYD suçlaması ile CHP’li Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz’un tutuklanıp kayyum atanmasının yankıları sürerken Cumhuriyet Halk Partisi, belediye meclis grup toplantısını halka açık şekilde gerçekleştirerek tepki gösterdi. Halka açık zirvede konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, “Bu aldıkları kararın altında ezilecekler. Bizim için asıl olan halk iradesidir” dedi.

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete
Player yükleniyor...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü, Urla Belediyesi’ne kayyum atanması sonrasında gerçekleşmeyen meclis toplantısı için hamle yaptı. Seçilmiş belediye meclis üyeleriyle birlikte grup toplantısı yapma kararı alan il örgütü, genel merkezle koordineli bir çalışma yürüttü ve ‘Kayyum İdaresi Değil Halk İradesi’ sloganıyla bir zirve düzenledi. Buluşmada konuşmacılar iktidara net mesajlar verdi.

Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Tarım Politikaları ve Tarımdan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in katılımıyla Eso Park’ta halka açık olarak gerçekleşen toplantıya CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Bedri Serter, Kani Beko, Ednan Arslan, Mahir Polat, Kamil Okyay Sındır, Murat Bakan, ilçe belediye başkanları, il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri ile partililer katıldı. Toplantıda Başkan Tunç Soyer, meclis içinde temsili başkan seçilmesini önerirken, Genel Başkan Yardımcıları Torun ve Sarıbal, İl Başkanı Yücel kayyum atanmasına sert tepki gösterdi. Toplantıda vatandaşla soru cevap bölümü de yapıldı.

Torun: Darbeci zihniyet asla galip gelmeyecek

AKP’ye sert eleştiriler yaparak konuşmasına başlayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, “Ondan önce biz eleştirdikçe onlar bu yapıyı masum gösterdi, ‘Bu ülkenin yararına çalışıyorlar’ dediler. Ancak 15 Temmuz’da gördük ki bu ülkeden yaklaşık 250 insan hayatını kaybetti. Okyanus ötesine mesaj gönderenler ve Türkiye’yi bu tehlikeye karşı karşıya bırakanlar. O günden sonra tek adam yönetimi her alanda baskılarını artırdılar. Her yerde FETÖ’cü aradılar ve birçok masum insanı da suçlamalarla hem özgürlüklerine hem hayatlarına hem de mağduriyetlerine neden oldular. Masum olanlar bunlar yaladığı gibi parası olanlar dayısı olanlar dışarıda. O yüzden inandırıcılıklarını kaybettiler. Hain bir kumpas kurdular geçmişte onlardan öğrendiklerini şimdi kendileri yapmaya başladılar. Bir oyun oynuyorlar ancak biz bu oyunu bozacağız. Biz buna yürekten inanıyoruz ve onların bu darbeci zihniyeti asla galip gelmeyecek ve kesinlikle hukuk ve demokrasi kazanacak. Hazmedemedikleri şu: her yerde görülüyor ki CHP yükseliyor. CHP bütün anketlerde kamuoyu yoklamalarında yükseliyor ama biz ne yaparlarsa yapsınlar, hangi tezgahları kurarlarsa kursunlar hepsini bozacağız. Yüzde 67.5’luk rekor bir oyla seçilmiş bir belediye başkanı var. Sizlerin iradesiyle göreve geldi. Bugüne kadar bir şey çıkmadı 9 ay sonra neden çıktı. Bu bir kumpas ama biz bunu bozacağız” dedi. Halkın iradesinin önemli olduğunu söyleyen Torun, “AKP’li belediye başkanları ağlatılarak, tehdit edilerek istifa edildiğinden de aynı cümleleri kurduk, HDP’li belediye başkanları görevden alındığında da aynı şeyi söyledik. Şimdi de aynısını söylüyoruz. Bizim için asıl önemli olan halkın iradesidir. O yüzden ne kadar baskı altına almaya çalışsalar da asla başarıya ulaşamayacak ve bizi yıldıramayacaklar. Mutlaka ve mutlaka Urla’yı halkın iradesi yönetecektir. Hangi kararları alırlarsa alsınlar, haksız hukuksuz kararlarının altında kalacaklar. Urla’da yakacağımız bu ateş bütün ülkeyi saracak, haksızlığa, hukuksuzluğa karşı duracağız. Urla’dan yakılan bu kıvılcım da Türkiye’deki demokrasi ve hukuk yoluna çok önemli katkılarda bulunacaktır. Urla’da, İzmir’de demokrasi kazanacaktır” diye konuştu.

Soyer: Türkiye’de tek adam sistemi var

Demokrasinin insanların bildiği en büyük inovasyon olduğunu söyleyen Başkan Soyer, “İnsanların bir arada yaşamasının sigortası demokrasi olmuştur. Onu koruma güdüsü insanların diğer canlılardan en büyük farklılığıdır. Tarihin hiçbir döneminde tepside sunulmamış. Tarihimize bakarsanız isyanlar, kavgalarla doludur. Birileri hep kendi iktidarını halkın susturulması namına devam eder. Türkiye’de tek adam sistemi var. Demokrasiden uzaklaştırdı bizi. Çıkardıkları mevzuat hukuki meşruiyet. İngiltere yazılı Anayasası olmayan bir memleket ama sıkıysa demokrasiyle toz kondurun. Türkiye Demokrasiden giderek uzaklaşıyor. Bu memleket canını vermiş atalarımız için demokrasiyi korumak zorundayız. Ben aklanarak çıkacağına inanıyorum. Biz onun suçsuzluğuna inanıyoruz. Urla halkının oylarıyla seçilmiş meclis iradesi yok sayılamaz. Her ay grup toplantısı yapmayı sürdüreceğiz. Birlikte Urla’nın sesi soluğu olmaya devam edeceğiz. Urlalı vatandaşlarımızın sorunlarını biz İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak elimizden geldiğince çözeceğiz” dedi.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz