Çeşme'de sokak hayvanları için klinik

Çeşme Belediyesi tarafından ilçede yaşayan sokak hayvanları için ücretsiz Veteriner Kliniği hizmete açılıyor. Klinik, sokakta yaşayan hayvanlara herhangi bir kazada acil durum müdahalesi, aşı, kısırlaştırma ve tedavi hizmeti sunacak.

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete
Player yükleniyor...

Çeşme’de yaşayan sahipsiz sokak hayvanlarının daha iyi şartlarda tedavi edilmesini sağlamak amacıyla kurulan, 2 veteriner hekim ve bir teknikerin hizmet vereceği Ilıca Veteriner Kliniği’nde 1 ameliyathane, 1 muayene odası, 1 adet laboratuvar, ve tedavi üniteleri bulunuyor.

Hayvanların yaşama hakkını korumak ve onlara daha donanımlı bir barınma ortamı sunma hedefini yaptığı icraatlerle ortaya koyan Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, “Hayatımızın bir parçası olan, sokaklarımızı paylaştığımız patili dostlarımızı hiç bir zaman yalnız bırakmayacağız. Onların daha iyi şartlarda yaşamaları için elimizden geleni yapıyoruz. Kısa süre içinde Ilıca’da hizmete açacağımız veteriner kliniğimizde sokakta yaşayan güçten düşmüş ve tedaviye ihtiyacı olan dostlarımızı tespit ederek rehabilitasyon merkezimizde tedavi edeceğiz” dedi.

Aşı, kısırlaştırma ve tedavi hizmeti sunulacak

Sokak hayvanlarına aşılama ve tedavi hizmetlerinin yanı sıra kısırlaştırma işlemi de yapılarak doğal yaşam alanlarına tekrar bırakılacağının altını çizen Başkan Oran, “Sokaklardaki can dostlarımızı merkezimizde tedavi edip, sahiplendirerek onlar için daha yaşanabilir bir dünya oluşturmayı amaçlıyoruz. Barınağımızda birtakım iyileştirmeleri gerçekleştirdik. Önümüzdeki süreçte çok daha iyi hale getireceğiz. 2019 yılında binden fazla köpeğimize kısırlaştırma işlemi yaptık. 2020 yılı itibariyle de yaklaşık 300 köpeğimizin kısırlaştırma ve aşılama işlemi yapıldı. Bakımı ve aşıları tamamlanan sağlıklı can dostlarımıza sıcak ve güzel bir yuva kazandırma çalışmalarımız da devam edecek” diye konuştu.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz