Can dostlara tam kadro hizmet

Karabağlar Belediyesi, 3 hayvan sağlığı merkezine yapılan binlerce ihbarın tamamını değerlendirdi.

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete
Player yükleniyor...

Karabağlar Belediyesi, sahipsiz hayvanlara verdiği sağlık hizmetini geliştirerek sürdürüyor.

Belediye, geçen yıl 3 hayvan sağlığı merkezinde aldığı 11 bin 403 ihbarın tamamını değerlendirdi. Bu kapsamda 8 bin 350 hayvan sağlığına kavuşturuldu. 3 bin 103 sahipsiz hayvanın kuduz aşısı ve parazit tedavileri yapıldı. Yine insancıl popülasyon yönetimi kapsamında 2 bin 855 sahipsiz hayvan kısırlaştırıldı.

 2019 yılında, çekilen röntgenlerin sonuçlarının bilgisayar ortamında görüntülenmesine ilişkin son teknolojiye sahip CR cihazı da satın alındı. Bu sayede yaklaşık 800 sahipsiz hayvanın ortopedik ve teşhise yönelik röntgen çekimi gerçekleştirildi.

Karabağlar Belediyesi Uzundere Hayvan Sağlığı Merkezi’nde açılan laboratuarda,  tam kan sayımı, mikroskobik bakı ve bu bakı için çeşitli numune boyama yöntemleri kullanılarak sahipsiz hayvan hastalıkları teşhisi ve tedavisine yönelik çalışmalar yürütülüyor.

Ayrıca, 3 tesiste ileri teknolojik ameliyathaneler yapılması için hazırlıklar sürüyor. Karabağlar Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü geçen yıl ayrıca, “Hayvan Dostu Kent” misyonuyla 16 okul ve semt merkezinde 3 bin 700 öğrenciye “hayvan sevgisi ve sahipsiz hayvan davranışları” eğitimleri verdi.

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, hayvanların yaşam haklarına saygı gösterilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Onlar da bu dünyanın, yaşamın bir parçası. O nedenle can dostlarımıza en iyi hizmeti vermek için çalışıyoruz” dedi.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz