Alkışlar Çiğli ve Selçuk belediyelerine, Avrupa Diplomasi Ödülü’nü Türkiye’den kazanan 3 belediye arasına girmeyi başardılar

Avrupa Konseyi’nin verdiği ve bu alandaki en prestijli ödüller arasında yer alan Avrupa Diplomasi Ödülü’ne bu yıl Türkiye’den üç belediye layık görüldü. İzmir’den Çiğli ve Selçuk belediyeleri ile birlikte Çorlu Belediyesi de ödülü almayı başardı.

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete
Player yükleniyor...
Avrupa Konseyi’nin verdiği ve bu alandaki en prestijli ödüller arasında yer alan Avrupa Diplomasi Ödülü’ne bu yıl Türkiye’den üç belediye layık görüldü. İzmir’den Çiğli ve Selçuk belediyeleri ile birlikte Çorlu Belediyesi de ödülü almayı başardı. Ödül alan belediyeleri kutlayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, “Avrupa Konseyi’nin Avrupa Diplomasi Ödülü’nü Türkiye’den almaya hak kazanan üç belediyemiz de Cumhuriyet Halk Partili Belediyeler! Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Çiğli Belediye Başkanı Selim Utku Gümrükçü ve Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt’u içtenlikle tebrik ederim! İyi ki varsınız” dedi. Avrupa’da 65 yıldır veriliyor 1955'ten beri verilen ödülün sahipleri, belediyelerin uluslararası projeleri, katılımcı demokrasi anlayışı, kardeş şehirlerle geliştirdiği iyi ilişkiler, kentsel, çevresel, sosyal, kültürel ve sportif alanlarda örnek gösterilecek uygulamaları değerlendirilerek belirleniyor. Avrupa Diploması Ödülü, bu alanda en yüksek seviye olan Avrupa Ödülü'nün ilk basamağı olarak değerlendiriliyor. Diğer adımlar ise Avrupa Şeref Bayrağı ve Avrupa Şeref Plaketi.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz