Aile hekimi ve aile sağlığı merkezi çalışanlarına alkış var “ödeme” yok

Sağlık çalışanları dışında pek çok kamu çalışanı bile ek ödeme alırken aile hekimleri ve aile sağlığı merkezlerinde çalışan personelin almadığı ortaya çıktı. İzmir Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Birol Kocaman, “Çalışmalarımızın taktir edilmesini istiyoruz. İçişleri Bakanlığı, PTT çalışanları gibi biz aile hekimleri de bu ödemelerden yararlanmayı bekliyoruz” dedi. İzmir Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Funda Barlık Obuz da, “Ne yazık ki aile hekimlerine şu ana kadar pandemi sürecine ilişkin bir ek ödeme gerçekleştirilmedi. Sağlık Bakanı sorulan bir soru üzerine konu üzerinde çalıştıklarını söylemişti.Biz tüm sağlık çalışanlarına bu süreçte tavandan ödeme yapılmasını istiyoruz” diye konuştu.

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete
Player yükleniyor...

Koronavirüs ile mücadelede en saflarda mücadele veren sağlık çalışanlarından aile hekimleri ve aile sağlığı merkezi çalışanları her fırsatta taktir edilip alkışlarınken tüm sözlere rağmen ek ödeme verilmediği ortaya çıktı. İzmir Aile Hekimleri Derneği Başkanı Birol Kocaman, “Covid-19(Koronavirüs) pandemisi ile mücadele eden Sağlık Bakanımız nezdinde tüm personelin bu savaşta yaptığı özverili çalışmaların takdir edilmesini istiyoruz. İçişleri Bakanlığı, PTT çalışanları gibi biz aile hekimleri de bu ödemelerden yararlanmayı bekliyoruz” dedi.

[caption id="attachment_20073" align="alignright" width="241"] Birol Kocaman[/caption] Evladımızı görmeden, uyumadan çalıştık Aile hekimi ve Aile Sağlığı çalışanları olarak en uç noktalarda hizmet verdiklerini hatırlatan Dr. Kocaman, “Başlangıçta karşımıza gelen vakayı tanımadan yetersiz kişisel koruyucu ekipmanlar ile, triaj falan yapamadan virüsle karşı karşıya geldik. Zaman içinde eksiklikler giderilse de yüzlerce çalışanımız bu virüse yakalandı. Toplumun her kesiminin olduğu gibi biz sağlık çalışanları da tabiri caiz ise sağlık ordusu olarak kendi dünya savaşımızı vermeye başladık. Bu savaşta şehitlerimiz ve gazilerimiz oldu. Ama yılmadan usanmadan, evladını görmeden, uyumadan savaştık. Halkımız bizi takdir etti, destekledi, alkışladı ve umutlandık” ifadelerini kullandı. Sağlık Bakanı’nın açıklamalarına rağmen sonuç çıkmadı Sağlıkta şiddet Yasası’nın kendilerini sevindirdiğini ama yeterli caydırıcılığı olmayan bir ceza artırımının çıktığını vurgulayan Dr. Kocaman şöyle konuştu: “Ama olsun bir gelişmeydi, sonra sağlık çalışanlarına ek ödeme müjdesi geldi. Pozitif motivasyon olacaktı hepimize. Ama baktık ki farklılıklar var. Kimi aldı kimi bir miktar alabildi, kimi hiç alamadı. Derken sayın sağlık bakanımız biz aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanlarını umutlandıran bir açıklama yaptı basın toplantısında. ‘oldu’ dedik ama yine bir şey çıkmadı.” İzmir Tabip Odası Başkanı Obuz: Tüm sağlık çalışanları bu ödemeyi almalı İzmir Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Funda Barlık Obuz da “Ne yazık ki aile hekimlerine şu ana kadar pandemi sürecine ilişkin bir ek ödeme gerçekleştirilmedi. Sağlık Bakanı sorulan bir soru üzerine konu üzerinde çalıştıklarını söylemişti. Ancak henüz bir gelişme olmadı.Biz tüm sağlık çalışanlarına bu süreçte tavandan ödeme yapılmasını istiyoruz” dedi.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz