Şehir Plancıları Odasından Karşıyaka’da huzurevi olan alanın imar plan değişikliği yapılıp satışa çıkarılmasına karşı dava açma kararı

İmar planlarında sığınma ve huzurevi olan kamu alanı özelleştirme kapsamına alındı. Karşıyaka Şemikler’deki alan için Özelleştirme İdaresinin yaptığı ve Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren planlarla 5 kat imar izni verildi. Şehir Plancıları Odası(ŞPO) İzmir Şubesi Yönetim Kurulu bu karara karşı dava açma kararı aldı. ŞPO İzmir Şubesi ayrıca Karşıyaka’da yatık binalar olarak bilinen alan için yeni yapılan özel planlar ada dava açacak.

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete
Player yükleniyor...
Mülkiyeti Hazine’ye ait olan Karşıyaka Şemikler Mahallesi 25386 ada, 1 parsele “özel sosyal tesis alanı” kullanım kararı getirildi. Özelleştirme İdaresi tarafından yapılan planla yapılaşma koşulları emsal 1 ve 5 kat olarak belirlendi.  1/5.000 imar planı değişikliği ve 1/1000 imar planı değişikliği onaylandı. Karar gereklerinin yerine getirilmesi için de Özelleştirme İdaresi yetkili kılındı. Ayrıca kararda söz konusu kamu alanının özelleştirme kapsamına alındığı da belirtildi. Söz konusu alanın önceki imar planlarında sığınma ve huzurevi olarak göründüğü belirtildi. Şehir Plancıları odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu söz konusu plan değişikliğine karşı dava açma kararı aldı. Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesinden yapılan açıklamada, “İncelemesi tamamlanmış plan, plan revizyonu ve plan değişiklikleri hakkında karar verilmesi hk. a ) Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından düzenlenen ve 3194 sayılı İmar Kanununun Ek-3. maddesi ile 4046 sayılı Özelleştirme Uygulamaları Hakkında Kanunun geçici 29. maddesi kapsamında 23.07.2020 tarihli ve 2972 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı ile onanan, İzmir İli, Karşıyaka İlçesi, Şemikler Mahallesi, 25386 ada 1 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ile 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği’ne dava açılmasına karar verildi” ifadelerine yer verildi. Öte yandan Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi Karşıyaka’da “yatık binalar” olarak bilinen alanla ilgili yapılan planlara da dava açacak. ŞPO İzmir Yönetim Kurulunda alınan karada, “Karşıyaka Belediye Meclisi’nin 07.01.2020 tarih ve 21 sayılı kararı ile kabul edilen ve İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 17.07.2020 tarih ve 05.500 sayılı kararı ile değişiklikle uygun görülerek Büyükşehir Belediye Başkanlığı Makamınca 25.08.2020 tarihinde onanan İzmir İli, Karşıyaka İlçesi, Bostanlı Mahallesi, Özel Planlama Alanı 1359 Adaya İlişkin UİP11747,6 plan işlem nolu 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliğine dava açılmasına karar verildi” ifadeleri dikkat çekti.  

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz