Sağlıkta Şiddet Yasa Teklifi AK Parti ve MHP oylarıyla reddedildi

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete
Player yükleniyor...
TBMM'de yapılan İnfaz Yasası görüşmeleri sırasında oylanan Sağlıkta Şiddet Yasa Teklifi AK Parti ve MHP'nin oylarıyla reddedildi.
CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, sağlıkta şiddet yasası teklifinin doğrudan Meclis gündemine alınması için önerge verdi.

Meclis Genel Kurulu’nda teklif üzerinde söz alan Şeker kürsüye doktor önlüğü ile çıktı. Meclis Başkan Vekili Levent Gök, Şeker’i “Sayın Şeker, benim Meclis uygulamalarımda sembolik olarak izin veriyorum, selamlayıp hemen çıkartmanızı rica edeceğim. İç Tüzük’e de aykırı davranmamaya dikkat edelim” diyerek uyardı.

Uyarı üzerine doktor önlüğünü çıkarıp kürsüye asan Şeker, “Her ne kadar önlüğü çıkartsam da hekim kimliğimle konuşacağım, vekil kimliğimle değil. Sağlıkta şiddet yasası çıkana kadar da bu mikrofonda kalsın bu önlüğümüz” dedi.

Sağlıkçılara şiddet uygulayanlara verilen cezaları arttıran teklifle ilgili bilgi veren Şeker, teklifin bir buçuk yıldır komisyonda beklediğini, bu sürede 20 bin, son 7 yılda 90 bin sağlıkçının şiddete uğradığını, 2005 ila 2019 yılları arasında 9 hekimin görevlerinin başında öldürüldüğünü söyledi.

Şeker yasanın bir an önce gündeme alınıp sağlık personeline moral desteği sağlanmasını istedi.

AK Parti Grup Başkan Vekili Özlem Zengin ise hekimlere karşı yapılan şiddetin kabul edilemez olduğunu belirterek, konuyla ilgili bir hazırlıklarının bulunduğunu aktardı. Cumhuriyet Halk Partisi Grubu tarafından sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti önlemek amacıyla Sağlıkta Şiddet Yasa teklifinin Meclis gündemine alınması teklifi AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi oylarıyla reddedildi.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz