Karabağlar’da 101 hektarlık “riskli” alanın parselasyon planları onaylandı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Karabağlarda; Cennetçeşme, Salih Omurtak, Bahriye Üçok, Limontepe, Ali Fuat Erden, Umut, Gazi, Özgür, Yüzbaşı Şerafettin ve Devrim Mahallelerini kapsayan 540 hektarlık Riskli Alanın, yaklaşık 101.4 hektarlık kısmına ait parselasyon planlarını onayladı. Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesinin bu planların heyelan riskini göz ardı edilmesi nedeniyle bölgede yaşayacak nüfusun can güvenliğinin tehlikeye atıldığını ifade ettiğini açıkladığı planlarla konut alanlarda 2.20’ye varan ciddi emsaller getirildi.

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete
Player yükleniyor...

İzmir’de 30 Ekim’de yaşanan deprem sonrası yanlış yapılaşmanın acı sonuçlarını yaşadı. Ancak depremin üzerinden 3 hafta bile geçmeden art arda benzer plan kararları gündeme geldi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Karabağlarda; Cennetçeşme, Salih Omurtak, Bahriye Üçok, Limontepe, Ali Fuat Erden, Umut, Gazi, Özgür, Yüzbaşı Şerafettin ve Devrim Mahallelerini kapsayan 540 hektarlık Riskli Alanın, yaklaşık 101.4 hektarlık kısmına ait parselasyon planlarını onayladı.

Şehir Plancıları Odası: Bu planlar can güvenliğini tehlikeye atıyor

Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi(ŞPO) söz konusu planlara kamu yararı taşımadığı gerekçesiyle dava açmıştı. ŞPO İzmir Şubesi yaptığı açıklamada, bu planların heyelan riskini göz ardı edilmesi nedeniyle bölgede yaşayacak nüfusun can güvenliğinin tehlikeye atıldığını ifade etti. Teknik altyapı ve sosyal donatı alanlarının yetersiz oluşturulduğu, bölgede yaşayan yurttaşların yaşanabilir mekânlarda yaşamasını sağlamak yerine kentin yeni çeper noktalarına doğru göç etmesine neden olacağı belirtildi. Ayrıca bu planların var olan problemleri çözmek yerine kentimizdeki sorunları derinleştireceği de vurgulandı.

Konut alanlarında 2.20’ye varan ciddi emsallerle yapılaşma izni

Onaylanan planlarda; konut alanlarına 1,75, ticaret ve konut alanlarına ise 2.20 emsal yapılaşma hakkı verilmesi dikkat çekti. Planlama alanında bina yükseklikleri belirtilmeyen alanlarda yer alan kullanımların bina yükseklikleri, ada bazında yapılacak kentsel tasarım projelerinde belirlenecek ve buna göre ruhsatlandırma yapılacak. Planların 21 Aralık 2020 tarihine kadar askıda kalacağı belirtildi.

 

 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz