İzmir’deki deprem ve yıkım hiçbir şeyi değiştirmedi: Konak’ta zemini sorunlu arazide imarı 9 kata çıkarılan kamu arazisi satılıyor

Özelleştirme İdaresi 28 Aralık’ta Konak’ın Mersinli ilçesindeki eski araç muayene istasyonunun bulunduğu 8181 metrekarelik arazinin satışının gerçekleştirileceğini ilan etti. Daha 50 yıl öncesine kadar Halkapınar Gölü’nün bulunduğu dolgu alan üzerindeki son derece sıvılaşmış bir zemine sahip arazinin imar planı da Özelleştirme İdaresi tarafından değiştirilerek 9 kat yapılaşmaya izin verildi. İmarı değiştirilerek yüksek katlı yapılaşma izni verilen ve satışa çıkarılan Karayolları arazisinin Bayraklı’da yıkılan binaların bulunduğu bölgeye olan uzaklığı 800 metreyi bile bulmuyor.

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete
Player yükleniyor...
Seferihisar açıklarında 30 Ekim’de meydana gelen depremden sonra Bayraklı’da zemin sorunu olan bölgelerdeki büyük yıkımda 115 can kaybı yaşandı. Ancak bu yıkım bile Bayraklı ile aynı zemin şartlarına sahip alanlarda kamu arazilerinde dahi yüksek katlı yapılaşma kararlarını durduramadı. Özelleştirme İdaresi 28 Aralık’ta Konak’ın Mersinli ilçesindeki eski araç muayene istasyonunun bulunduğu 8181 metrekarelik arazinin satışının gerçekleştirileceğini ilan etti. Daha 50 yıl öncesine kadar Halkapınar Gölü’nün bulunduğu dolgu alan üzerinde bulunan son derece sıvılaşmış bir zemine sahip arazinin imar planı da Özelleştirme İdaresi tarafından değiştirilerek 9 kat yapılaşmaya izin verildi. İmarı değiştirilerek yüksek katlı yapılaşma izin verilen ve satışa çıkarılan Karayolları arazisinin Bayraklı’da yıkılan binaların bulunduğu bölgeye olan uzaklığı 800 metreyi bile bulmuyor. Büyükşehir ve Konak Belediyeleri ile Şehir Plancıları Odası dava açtı Kentin ortasında yer alan bu kamu alanında yapılan imar plan değişikliğine İzmir Büyükşehir Belediyesi, Konak Belediyesi ve Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi dava açtı. Söz konusu 3 davanın da reddi yönündeki Danıştay 6’ın Dairesi’nin verdiği karar Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulunca temyiz isteği de reddedilerek onaylandı. Yüzde 75’i yapılaşacak Yapılan imar plan değişikliği ile alanın 6191 metrekarelik bölümünde yapılaşmaya gidilecek. Ayrık nizam 3.5 emsalle 9 kata kadar binalar yapılabilecek. Kamu arazisinin 1604 metrekarelik kısmı par, 284 metrekarelik bölümü de yol olacak.  Böylece alanın yüzde 75,69’unda yapılaşma, yüzde 19,61’i park ve yüzde 4,70’i de yol olarak değerlendirilecek.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz