Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Rıza Bey Apartmanı'nın yerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözünü bile dinlemedi, park yerine inşaat başladı

İzmir’in Seferihisar ilçesi açıklarında 30 Ekim’de meydana gelen depremde yıkılan Rıza Bey Apartmanı, aralarında çocukların da olduğu 37 kişiye mezar olmuştu. Depremin sembolü olan Rıza Bey Apartmanı’nın boş kalan arsasına depremde ölen çocuklar anısına park yapılması için kampanya başlatılmıştı. Vatandaşların bu talepleri sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Rıza Bey Apartmanı’nın yerine park yapılacağını açıklamıştı. Ancak buna rağmen Rıza Bey Apartmanı’nın yerinde yapı inşaatı başladığı ortaya çıktı. Depremde İki çocuğu ve annesini kaybeden Emine Yücel; Ankara Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Fatma Varank ile görüştüklerini ve park olması istekleri yerde apartman yapılacağını söylediğini açıkladı. CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin de konuyu TBMM gündemine taşıyarak, Rıza Bey Apartmanı’nın yerinde 23 metre beton temel oluşturulduğunu belirterek, vatandaş park isterken apartman inşaatının başladığını söyledi.

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete
Player yükleniyor...
Rıza Bey Apartmanı’nında ve çevresinde yakınlarına kaybedenler bir kez daha hayal kırıklığına uğradı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un “park yapılacak” açıklamalarına rağmen tersi oldu. Rıza Bey Apartmanı’nın bulunduğu alanda yapılaşma için inşaat başladı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün hem Cumhurbaşkanı Erdoğan hem de Bakan Kurum’un bile sözünü dinlememesi şaşkınlık yarattı. Konut inşaatı başladı, Bakan Yardımcısı “park projesi” yok dedi Depremde Rıza Bey Apartmanı’nda 10 yaşındaki kızı Feda Yücel’i, 2 yaşındaki kızı Diren Yücel’i ve annesini kaybeden Emine Yücel, “Bize söz verilmişti. Hem Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hem de Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum park yapılacağını söyledi. Ancak inşaat başladığını görünce Ankara’ya gittik. Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Fatma Varank ile görüştük Bize Rıza Apartmanı’nın yerinde yeniden konut inşaatı başladığını söyledi. Park projesi olmadığını ve olmayacağını bildirdi. Çok şaşırdık ve çok üzüldük” dedi. İnşaat lobisi kazandı Öte yandan CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin de konuyu TBMM gündemine taşıdı. 37 vatandaşımızı Rıza Bey apartmanı enkazının altında kaldığını ifade eden Şevkin, “Bu insanlar park olsun diyorlar. Artık inşaat lobisini, beton lobisini bırakın diyorlar. Burası parka dönüşsün diyorlar. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Çevre Bakanı Kurum Rıza Bey Apartmanı’nın park olacağını söyledi. Ancak orada 23 metre beton temel oluşturarak inşaat çalışması başladı. Rıza Bey Apartmanı park yapılarak sembol olmalıdır” dedi.   Bakan Kurum ne demişti? Depremzede vatandaşların Rıza Bey Apartmanı’nın yerine park yapılması talepleri olduğunu ve bunu değerlendirdiklerini belirten Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “38 vatandaşımızın hayatını kaybettiği ve 84 milyonu sevince boğan Ela ve Ayda bebeklerimizin çıkarıldığı Rıza Bey Apartmanı depremin temsil alanı haline geldi. Rıza Bey Apartmanı’nın alanını boş bırakıyoruz. Bu alanda bir yeşil alan düzenlemesi ve depremzede vatandaşlarımızın hatıralarının yaşatılacağı bir mekanı da inşallah Toplu Konut İdaresi Başkanlığımız yapıp İzmir’e kazandırmış olacağız. Bu çalışmayı da bugün yapma kararı aldık. Amacımız güzel İzmir’imizi 2023’e giden yolda çok daha iyi noktalara çekmek adına çalışmaktır. Gerek altyapıda gerek deprem dönüşümü projelerinde yapılacak tüm adımları da Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları çerçevesinde atıyoruz” dedi.  

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz