Tugay, CHP Genel Merkezinin İzmir anketlerini açıkladı: İşte merakla edilen sonuçlar

Cemil Tugay CHP Genel Merkezinin yaptırdığı anketlerde 4 puan ile 10 arasında önde olduğunun görüldüğünü açıkladı.

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay partisinin Genel Merkezi tarafından yapılan anketlerin sonucunu açıkladı. Haber Türk Programı’nda Mehmet Akif Ersoy’un programına katılan Tugay, “Ben kendim anket yaptırmadım. Ancak Partimizin CHP Genel Merkezi’nin yaptırdığı anketler var. Ben bu anketlere güveniyorum. Bu anketlerde farklı sonuçlar çıkıyor. Bizi 4 puan önde gösteren anketler de var. 10 puan önde gösteren anketler de var. Bizden sonra ikinci sırada AK Parti Adayı Hamza Dağ geliyor” dedi.

SEÇİMİ KAYBETME ENDİŞEM YOK

Seçimi kaybetme endişesi olmadığını ifade eden Tugay, “ Şöyle görünüyor. Her partinin ayrı adayı var. Her birinin ayrı oyu olacak. İster istemez oy oranlarını etkileyecek. Etkilemez dersek doğru olmaz. Kararsız gibi görünen önemli bir seçmen kitlesi var. Öyle görünüyor. Bunu hem gözlemlerimizde tespit ediyoruz hem de anketlerde böyle görünüyor. Onların sandığa gitmeme ihtimali var. Bunu çok yanlış buluyorum. Kendiyle ilgili karar verilen bir seçimde gidip bir tercihte bulunmamayı çok yanlış buluyorum. İnsanlar neyi doğru buluyorsa gidip o yönde oylarını kullanmalılar. Çünkü kendi gelecekleri söz konusu siz kullanmadığınız zaman başkası sizin kaderinizi belirlemiş olacak. İki hafta kaldı” ifadelerini kullandı.

BİZ İZMİR’İ HEP BÖYLE SEVDİK

Tugay şöyle konuştu: “Şunu görmek ve anlamak lazım. İzmir’in kendi öz kültüründe, Cumhuriyetçi, Atatürkçü, Laikliği önemseyen, Türkiye’nin Batı’ya açılan penceresi gibi düşüneceğimiz bir bakış açısı var. Demokrasinin, özgürlüğün, katılımcılığın biraz daha fazla olduğu, sivil toplumun daha gelişmiş olduğu, sosyal hayatın biraz daha zengin olduğu bir şehir İzmir. Bu yönüyle de pek çok insana çekici ve cazip geliyor İzmir. ‘İzmir’e nefes almaya geliyoruz’ diyen çok insan var. İzmir sosyal yaşam açısından zengin. İnsanlar hoşgörülü. İnsanlar birbirinin yaşamlarına saygı gösteriyorlar. Kimse kimsenin üzerinde baskı kurmaz İzmir’de. İzmirliler için bunun korunması önemli. İstediğimiz şey nedir. Herkesin birbirinin düşüncesine saygı gösterdiği, kimsenin kimse üzerinde baskı kurmadığı bir yaşam. Bunları İzmir’de daha fazla görebilirsiniz. Bu kültür değerli. Bu kültürü biz Türkiye için daha doğru buluyoruz. İzmir’de bu kültürün devamını istiyor insanlar. Ben de İzmirliyim. Ben de istiyorum. Biz İzmir’i hep böyle sevdik. Dışa dönük bir yaşamla beraber sevdik. Bizim için komşumuz akraba gibidir. Uyum içinde kardeşçe yaşamayı gerçekten önemseriz.”

BİRİSİ GELİP İZMİR’DE “HÖT, ZÖT, ŞU YASAK, BU YASAK” DEMEMESİ LAZIM, İZMİRLİLER BUNU İSTEMİYOR

İzmir’in bir de manevi değerleri olduğunu hatırlatan Tugay,. “Geleneklerine, göreneklerine önem verirler. Kendince bir maneviyatı vardır İzmirlilerin. İnançlarıyla, vicdanlarıyla davranırlar. Vicdan konusu çok önemli. Ben gerçekten bu açıdan İzmir’de yaşamaktan çok memnun oldum. Çocukken çok kollandık, korunduk. Sokakta çok keyifli bir yaşam yaşadık. Çok zengin değildik ama çok mutluyduk. Bu kültür yaşıyor hala İzmir’de. Sanatın ve kültürün çok yoğun olduğu bir kenttir İzmir. Karşıyaka’da onlarca koro var. Üç beş İzmirli bir araya geldiği zaman çok keyifli ortamlar oluşuyor. Burada birisi gelip höt, zöt, şu yasak, bu yasak dememesi lazım İzmir’de. Bundan kaçınıyor, bunu istemiyor insanlar İzmir’de” diye konuştu.

 

 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz