Kiralarda yüzde 25 zam sınırı kalktı mı?

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yapılan açıklamaya göre, bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan "Kiralarda yüzde 25 zam sınırı uygulamasının uzatılmamasına karar verildi" iddiasının gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, bazı sosyal medya hesaplarından dolaşıma sokulan "Kiralarda yüzde 25 zam sınırı uygulamasının uzatılmamasına karar verildi" şeklindeki iddiaların doğru olmadığını belirtti. Merkez, konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, söz konusu düzenlemenin halihazırda 2024 Temmuz ayına kadar uzatıldığını ve resmi bir açıklama olmadığını vurguladı.

Açıklamada, 2022 Haziran ayında kabul edilen düzenlemeyle, kira artışlarının bir önceki kira yılına ait bedelin yüzde 25'ini geçmemesi kapsamında bir sınırlamanın getirildiği hatırlatıldı. 2 Temmuz 2023 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, 6098 sayılı Borçlar Kanunu’na eklenen Geçici Madde 2 hükümleri uyarınca, yüzde 25’lik kira artış oranının 1 Temmuz 2024'e kadar uzatıldığı belirtildi.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nin açıklamasında, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un bir televizyon programında yaptığı açıklamanın da, "böyle bir karar alındığı" şeklinde değil, "böyle bir beklentisinin olduğu" yönünde olduğu vurgulandı. Bu nedenle, "Kiralarda yüzde 25 zam sınırı uygulamasının uzatılmamasına karar verildi" iddiasının doğru olmadığı ifade edildi.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz