Kars’ta DEM Parti belediye başkanlığını MHP'ye kaptırdı

Kars halkı eski adı HDP olan DEM Parti'den destek göremeyince MHP safına geçti. Yeni Kars Belediye Başkanı %36.20 ile MHP'li Ötüken Senger oldu.

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete

Kerem Yeğinboy/Egeligazete-

Türkiye’nin rakımı en yüksek il merkezlerinden Kars'ta değişim yaşandı. Geçen dönem Kars'ta başkanlığı kazanan DEM Parti, 31 Mart 2024 yerel seçiminde aday olarak gösterdiği Kenan Karahancı'nın hatalı seçim propagandaları nedeniyle, belediye başkanlığını MHP Belediye Başkan Adayı Ötüken Senger’e kaptırdı. MHP Belediye Başkanı Ötüken Senger %36.20 oy ile Kars Belediye Başkanı oldu. DEM Parti adayı Kenan Karahancı %28.98 oy ile ikinci sırada, CHP Başkan adayı Dindar Gültekin %17.24 oy ile üçüncü sırada yer aldı. MHP Seçim Koordinasyon Merkezi önünde toplanan Karslılar Prof. Dr. Senger’in başarısını kutlarken, Ak Parti ve MHP teşkilatları tarafından yüzlerce araçlık konvoy oluşturuldu.  

MHP Kars İl Başkanı Tolga Adıgüzel ve AK Parti Kars İl Başkanı Muammer Sancar da Karslılara teşekkür konuşması yaptı.

AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın konuşmasında "Karsımız kazanmıştır" diyerek şunları belirtti: "Birlik ve beraberliğimizin gücüyle Kars'ımız kazandı. Cumhur İttifakı'nı tercih ederek bizlere beş yıl Kars'ımızı yönetme imkanı veren, adayımız Prof. Dr. Ötüken Senger'i şehr-i eminimiz seçen hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Cumhur İttifakı ile Kars'ımız kazanmıştır. Gazi Kars'ımız geçmişinden aldığı güçle kendine yakışanı sandığa yansımıştır. Prof. Dr. Ötüken Senger'i canı gönülden tebrik ediyorum” açıklamalarında bulundu.

s3-015.jpg

-Kars, MHP yeni Belediye Başkanı Ötüken Senger 

Daha önce ne olmuştu?

2019 yılı yerel seçimlerinde HDP/DEM Parti %12.192 oy ile birinci, MHP Başkan adayı %10.954 oy ile ikinci, CHP %9.128 oy ile üçüncü konumdaydı.

Kars Belediyesi Eş Başkan Adayı Karahancı: Kars'ı Karslılarla yönetmek için  yola çıktık

-DEM Parti adayı Kenan Karahancı 

 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz