Karabük Üniversitesi’ndeki iddiaları gündeme taşıyan 10 kişiye gözaltı kararı

Karabük Üniversitesi’nde, geçtiğimiz günlerde yaşanan yabancı uyruklu öğrencilerin HIV ve HPV virüsü taşıdığına dair iddialar ortaya atılmıştı. Karabük Üniversitesi hakkında paylaşımlar yapan sosyal medya hesabındaki içeriklerin, “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme", "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” suçları tespit edildi. Konuyla ilgili 10 kişiden 8'i gözaltına alınırken 2 kişiyi yakalama çalışmaları devam ediyor.

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete

 Karabük Üniversitesinin instagram itiraf sayfasından yapılan paylaşımlar için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı internette ve sosyal medyada kullanılan nefret söylemleriyle ilgili paylaşımlar yapan 10 kişi ile ilgili gözaltı kararı çıkarttı, 10 kişiden 8’i yakalanırken 2 şüpheliyi yakalama çalışmaları devam ediyor.

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ SOSYAL MEDYADAN YAPILAN PAYLAŞIMLARLA ÇALKALANIYOR
Karabük Üniversitesi hakkında paylaşımlar yapan sosyal medya hesabındaki yabancı uyruklu öğrenciler ile ilgili itiraflar gündemi çalkaladı. Cinsel birliktelik yaşadıktan sonra HPV ve HIV şüphesiyle hastaneye gittiklerini itiraf sayfasından üniversiteye duyuran kadın ve erkek öğrenciler itirafları diğer arkadaşlarını uyarmak için yaptıklarını da itiraflara ekledi.

KARABÜK İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ İDDİALARI YALANLAMIŞTI
Karabük Üniversitesi'nde çıkan iddialar sonucunda Karabük’teki hastanelerde HPV ve HIV şüphesi ile ilgili bir artış gözlenmediğini söylemişti. Çıkan iddialar sonucunda ise  Karabük Üniversitesinde yabancı öğrenciler için sağlık raporu zorunluluğu getirildi.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz