İzmir'e yeni metro hattı: Gaziemir- Karabağlar metro hattını Bakanlık onayladı

İzmir'de yaşayan vatandaşları ilgilendiren güzel haber geldi. İzmir'e yeni metro hattı geliyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı onayladı...

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete

İzmir'e gelecek yeni metro hattı için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından onay verildi. İzmirli vatandaşları ilgilendiren bu gelişme ile yeni metro hattına bir adım daha yaklaşıldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İzmir'de açılacak yeni metro hattı için Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir kararını duyurdu. Bu karara, Karabağlar Gaziemir arasında yapılacak yeni metro hattını kapsıyor.

İZMİR'E YENİ METRO GELİYOR

İzmir'deki Karabağlar Gaziemir arasında yapılacak yeni metro hattı için açıklamalarda bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından şu ifadelere yer verildi:

"İzmir İli; Menderes, Gaziemir, Karabağlar ve Konak İlçelerinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı Raylı Sistem Daire Başkanlığı’na ait “İzmir Hafif Raylı Sistemi 6.Aşama Karabağlar-Gaziemir Hattı (24,5 km Uzunluğundaki Menderes-General Asım Gündüz-Konak Hattı)” projesi için hazırlanan ve Müdürlüğümüze sunulan proje tanıtım dosyası incelenmiş, değerlendirilmiş ve söz konusu proje için 29.07.2022 tarih ve 31907 sayılı Resmi Gazete‘de yayımlanan Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Yönetmeliği'nin 17. Maddesi uyarınca 20/03/2024 tarih ve E-202474 numaralı belge ile “Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir” kararı verilmiştir."

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz