Erzurum’da kutupları aratmayan görüntüler

Erzurum’da etkisini artırarak gösteren soğuk ve puslu hava tarihi çeşmeleri dondurdu, şadırvanlar buz kesti, sabah saatlerinde araçlar çalışmadı, çatılarda metreleri bulan sarkıtlar oluştu.

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete

Kar yağışı sonrası bölgede düşen sıcaklıklar sokak çeşmelerini dondururken şadırvan adeta buz kesti. Soğuktan dolayı araçları çalışmayan vatandaşlar ise sabah saatlerinde zor anlar yaşadı.

...

2

Sis ve pusun da etkili olduğu Erzurum’da çatılarda da zaman zaman 1 metreyi aşan buz sarkıtlarının ortaya çıkmasına neden oldu. Meteoroloji uzmanları Pazartesine kadar soğuk havanın etkili olacağını ve hafta başından itibaren bölgede kar yağışının beklendiğini belirttiler. 

...

3

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; bölge genelinde havanın parçalı ve az bulutlu geçeceği, sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı görüleceği belirtildi.

...

4

Hava sıcaklıkları mevsim normalleri civarında seyrederken rüzgar kuzeyli yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

...

5

Bölgede yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ tehlikesi bulunduğundan yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği dile getirildi. 

...

6

...

7

...

8

...

 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz