Elon Musk tehlikeye dikkati çekti: Dünyanın en akıllı insanından bile daha akıllı

Tesla, SpaceX ve sosyal medya platformu X'in sahibi Elon Musk, İngiltere'deki Yapay Zeka Güvenliği Zirvesi'nde yapay zekanın varoluşsal risklerden biri olduğunu vurguladı.

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete
Player yükleniyor...
Tesla, SpaceX ve sosyal medya platformu X'in vizyon sahibi olan ünlü girişimci Elon Musk, İngiltere'de düzenlenen Yapay Zeka Güvenliği Zirvesi'nde önemli açıklamalarda bulundu. Musk, yapay zekanın insanlığın karşı karşıya olduğu en acil varoluşsal risklerden biri olduğunu belirtirken, "İlk kez en akıllı insandan bile daha akıllı olacak bir şeyle karşı karşıyayız. Bence yapay zeka, karşı karşıya olduğumuz varoluşsal risklerden biri ve en acil olanı" şeklinde konuştu.

Ciddi tehdit uyarısı

Musk, yapay zekanın insanlığın faydası için kullanılması gerektiğine vurgu yaparken, yapay zekanın insanlığın en akıllı canlı olduğunu kabul ettiği, ancak bu kez yapay zekanın insanı geçme potansiyeli taşıdığını ifade etti. Yapay zekanın kontrolden çıkması durumunda ciddi tehditler oluşturabileceği konusunda uyarılarda bulundu. Ayrıca, Musk aynı zamanda Yapay Zeka Güvenliği Zirvesi'nin zamanlamasının son derece doğru olduğunu belirtti. Zirve, yapay zekanın kamu yararına kullanılması ve olası risklerinin ele alındığı önemli bir etkinlik olma özelliği taşıyor. Etkinlik, İngiltere'nin Milton Keynes kentindeki Bletchley Park'ta gerçekleştiriliyor ve yapay zeka güvenliği alanında bir dönüm noktası olarak kabul ediliyor.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz