Bakan Işıkhan: 'En borçlu Belediyeler CHP’ye ait'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan bugün yaptığı açıklamada Ankara, İstanbul, İzmir Büyükşehir Belediyeleri'nin ve beraberinde 3Büyükşehir Belediyesi'nin de SGK'ya borçlarını ödemediğini belirterek, “En borçlu belediyeler CHP’ye ait “ dedi. 

  • | Son Güncelleme:
  • | Egeli Gazete

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan bugün yaptığı açıklamada  Ankara, İstanbul, İzmir Büyükşehir Belediyeleri'nin ve beraberinde 3Büyükşehir Belediyesi'nin de SGK'ya borçlarını ödemediğini belirterek, “En borçlu belediyeler CHP’ye ait “ dedi. Işıkhan, açıklamalarına “Ankara Büyükşehir Belediyesi şirketleriyle birlikte SGK’ya en borçlu belediye” diye konuştu. 


Ankara Büyükşehir Belediyesi, iflas bayrağını çekmiş vaziyettedir
Işıkhan'ın açıklamasının tamamı şöyle,

 "Şu anda Türkiye genelinde, Sosyal Güvenlik Kurumu’muza en borçlu 5 Belediye’nin tamamı CHP belediyelerine ait. Ankara Büyükşehir Belediyesi prim borçlarını dahi devlete ödeyemiyor. 5 yıl önce 200 milyon olan borç bugün 4,5 milyar olmuştur, Büyükşehir Belediyesinin prim borcu, son 5 yılda 20 katına çıkmış durumda. Ankara Büyükşehir Belediyesi, iflas bayrağını çekmiş vaziyettedir. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve diğer CHP'li belediyeler de aynı durumda. Al birini vur ötekine. Bu borçlar, belediyelerin öncelikli olarak devlete ödemesi gereken belediye işçilerinin sigorta prim borçlarıdır" dedi.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz